Elena Udrea rămâne în arest preventiv

Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
23.04.2015

Elena Udrea va rămâne în arest preventiv în dosarul "Gala Bute" a decis joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Alături de Udrea, rămân după gratii şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja precum şi Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, relatează Agerpres.

Magistraţii Înaltei Curţi au menţinut şi măsura arestului la domiciliu luată pentru Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi măsura controlului judiciar pentru fostul ministru al Economiei Ion Ariton, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei societăţi comerciale.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Amintim că marţi, 21 aprilie, DNA a trimis-o în judecată pe Elena Udrea în dosarul Gala Bute pentru trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi toţi cei menţionaţi anterior.

Procurorii o acuză pe Elena Udrea că în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Ştefan Lungu, Ana-Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia şi Breazu Tudor Liberiu) au primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister. Sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta, respectiv organizaţia Bucureşti a PDL şi a lui Rudel Obreja, organizatorul Galei Bute.

Udrea mai este acuzată ca şi-a exercitat atribuţiile în mod nelegal şi a determinat alţi funcţionari din cadrul ministerului să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul ministerului şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Mai multe informaţii despre acest dosar puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor