Ruşanu, Carabulea şi Mârzac, în arest la domiciliu. Carabulea riscă arestul preventiv

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)
Flori Mladin
16.07.2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, miercuri, că Dan Radu Ruşanu, Ilie Carabulea şi Constantin Mârzac, judecaţi în dosarul "Carpatica", rămân în arest la domiciliu, fiind admisă contestaţia procurorilor anticorupţie faţă de înlocuirea măsurii preventive.

Pe 9 iulie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis cercetarea sub control judiciar a lui Dan Radu Ruşanu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a omului de afaceri Ilie Carabulea şi a lui Marian Mîrzac, înlocuind astfel măsura arestului la domiciliu a celor trei.

În urma atacării deciziei de către procurorii anticorupţie, instanţa supremă a admis contestaţia acestora.

"Constată legală şi temeinică măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Carabulea Ilie, Ruşanu Dan Radu şi Mârzac Marian, măsură pe care o menţine pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 23 iulie 2014 până la data de 21 august 2014, inclusiv", scrie în decizia ÎCCJ.

Carabulea riscă să ajungă în arest preventiv

Însă Ilie Carabulea riscă să ajungă în arest preventiv, întrucât procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au formulat o nouă propunere de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv pe motiv că acesta a luat legătura cu mai mulţi martori şi a instalat la domiciliul său un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Carabulea a mai fost arestat preventiv alături de Dan Radu Ruşanu şi Constantin Mârzac în dosarul "Carpatica", măsura fiind înlocuită ulterior cu arestul la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 24 iunie - 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat "în mod repetat" obligaţiile impuse de ÎCCJ după ce a fost înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu.

ÎCCJ i-a interzis atunci omului de afaceri să părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară şi a instanţei CAB şi să comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor