Rusia se afundă - Stalin numit cel mai remarcabil personaj din istorie în sondaje

Fostul dictator sovietic Iosif Stalin a fost numit de către cetăţenii ruşi ca fiind cea mai remarcantă figură publică a lumii, arată noi date.
Fostul dictator sovietic Iosif Stalin.
Fostul dictator sovietic Iosif Stalin. (Getty Images)

Un sondaj realizat de Levada Center în Rusia pe un număr de aproximativ 1.600 de persoane a avut ca obiect numirea a zece dintre cele mai mari personalităţi din lume.

Rezultatul a fost surprinzător, întrucât pe primul loc a fost nominalizat dictatorul Iosif Stalin cu un procent de 38% dintre respondenţi. El a fost urmat de poetul rus Alexandr Puşkin şi preşedintele Vladimir Putin, ambii ocupând locul 2 cu 34%.

Putin s-a bucurat de o creştere semnificativă în acest top, pornind de la cele 22 de procente obţinute la precedentul sondaj, realizat în 2012.

Liderul comunist sovietic Vladimir Lenin a ajuns pe locul 4 cu 32 de procente, în timp ce Împăratul Petru cel Mare al Rusiei a ajuns pe locul 5 cu 29%.

Doar trei personalităţi non-ruse au intrat în topul 20: liderul francez Napoleon ocupă locul 14 cu 9% dintre voturi, fizicianul german Albert Einstein s-a situat pe locul 16 cu doar 7%, în timp ce savantul Isaac Newton abia dacă a intrat în top, ocupând locul 19.

Sondajul a fost desfăşurat în perioada 7-10 aprilie 2017, la el participând 1.600 de persoane cu vârsta minimă de 18 ani şi provenite din 48 de regiuni ale Rusiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe