Salariaţii de la Hidroelectrica vor picheta miercuri între 9 şi 11 sediile MECMA şi al companiei

Epoch Times România
27.06.2012

Membrii sindicatului Hidrosind vor picheta miercuri între orele 9 şi 10 sediul MECMA şi între 10 şi 11 cel al Hidroelectrica, nemulţumiţi de măsura care vizează intrarea în insolvenţă a companiei Hidroelectrica.

La pichetările sediilor Ministerului Economiei şi Hidroelectrica sunt aşteptaţi să participe 400 de persoane, potrivit unei estimări făcute săptămâna trecută de reprezentanţii Hidrosind.

Tribunalul Bucureşti a admis pe 20 iunie cererea Hidroelectrica de intrare în insolvenţă, fiind numit ca administrator judiciar firma Euro Insol, condusă de avocatul Remus Borza.

Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din cauza pierderilor înregistrate de companie în 2011 şi în primele cinci luni ale acestui an, a scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, a declarat că, prin cererea insolvenţei, se are în vedere doar o reorganizare a companiei şi nimic asociat cu falimentul sau cu vânzarea de active.

De asemenea, sindicatul salariaţilor Hidroelectrica Hidrosind a încheiat un acord cu Ministerul Economiei, compania şi administratorul judiciar desemnat provizoriu în procedura insolvenţei pentru păstrarea activelor, a locurilor de muncă şi a drepturilor salariaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor