Salarii indexate cu 8% pentru cadrele didactice din R. Moldova

Început de an şcolar.
Început de an şcolar. (Epoch Times România)

Profesorii vor primi salarii mai mari, începând cu 1 septembrie, potrivit unui proiect aprobat miercuri de Executivul de la Chişinău. Salariul de funcţie al cadrelor didactice şi al personalului ştiinţifico-didactic din instituţiile de învăţământ finanţate de la buget urmează să fie indexat cu 8%.

În urma modificărilor propuse, salariul de funcţie al unui rector va fi de 6460 lei, iar al unui profesor universitar – de 4840 lei. Cu 325 de lei se va majora salariul conferenţiarilor universitari, iar cel al lectorilor va creşte cu circa 300 de lei.

Salarii majorate vor primi şi asistenţii universitari, antrenorii şi formatorii din învăţământul superior. După acelaşi algoritm vor fi majorate salariile angajaţilor din învăţământul general şi profesional tehnic.

Potrivit Guvernului, salariile de funcţie ale cadrelor didactice şi ale personalului ştiinţifico-didactic se indexează anual, la 1 septembrie, pe măsura creşterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia naţională, faţă de salariul mediu al cadrelor didactice atins în ultimul trimestru al anului precedent.

În condiţiile în care în trimestrul IV al anului 2017 salariul mediu a constituit 5722 de lei, iar cuantumul salariului mediu lunar pe economie prognozat pentru anul curent este de 6180 de lei, indexarea va fi de 8%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe