Salariile înalţilor demnitari ar putea creşte începând cu 1 august

Rovana Plumb
Rovana Plumb (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi că ordonanţa vizând creşterea salariilor înalţilor demnitari ar putea intra în vigoare de la 1 august a.c., având în vedere că impactul bugetar "este mic, de sub 600.000 lei", relatează Agerpres. O hotărâre clară în acest sens urmează să fie luată săptămâna viitoare, după rectificarea bugetară, a mai precizat Plumb.

"Ordonanţa este în vigoare, aplicarea ei începe de la 1 august. Săptămâna viitoare vom avea rectificare bugetară şi vom decide atunci dacă va începe aplicarea ei de la 1 august. Având în vedere că impactul bugetar este foarte mic, sub 600 de mii de lei, este posibil să înceapă şi această aplicare a ordonanţei. Mai ales că acest prim pas de creşteri salariale este legat de continuarea implementării, după adoptarea legii salarizării", a declarat fosta şefă interimară a PSD, întrebată ce se va întâmpla cu acest act normativ.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că a avut în dimineaţa acestei zile o discuţie cu premierul Ponta şi că nu crede ”că se mai revine” asupra Ordonanţei privind salarizarea demnitarilor, relatează Gândul.

Reamintim că Gabriel Oprea a anunţat adoptarea ordonanţei privind majorarea salariilor înalţilor demnitari în ziua în care premierul Ponta a revenit în ţară, din Istanbul.

Măsura a stârnit un scandal enorm, Ponta acuzând o înţelegere între Oprea şi Iohannis şi faptul că n-a fost informat, lucru negat de mâna dreaptă a preşedintelui, Dan Mihalache, care a susţinut că premierul a subscris la această propunere încă de la începutul acestui an.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne