Şapte bebeluşi au murit din cauza unei infecţii bacteriene la un spital din Trinidad

Bebeluş
Bebeluş (Pixabay)
Redacţia
14.04.2024

Şapte bebeluşi au murit în patru zile din cauza unei infecţii bacteriene la Spitalul General Port of Spain din Trinidad, au anunţat autorităţile sanitare ale insulei, potrivit Reuters, în contextul în care spitalul Port of Spain este principala unitate sanitară din capitala insulei.

Focarul a apărut la secţia de terapie intensivă neonatală a spitalului, potrivit unui comunicat al Autorităţii Regionale de Sănătate din Nord-Vestul ţării (NWRHA), responsabilă de gestionarea unităţii spitaliceşti.

Copiii au murit din cauza septicemiei neonatale cu debut tardiv, o afecţiune cunoscută pentru debutul său rapid şi pentru consecinţele potenţial devastatoare, a transmis NWRHA.

Toate victimele erau copii născuţi prematur, la mai puţin de 32 de săptămâni, şi au avut nevoie de asistenţă medicală intensivă, au precizat autorităţile sanitare din Trinidad.

Investigaţiile de laborator au relevat că în secţie existau cel puţin trei tipuri de bacterii îngrijorătoare - Serratia marcescens, ESBL Klebsiella pneumoniae şi Klebsiella aerogenes, a anunţat NWRHA.

"În ciuda administrării de antibiotice în doze mari şi a asigurării unui suport cardio-respirator avansat şi intensiv, infecţia a curmat viaţa unora dintre aceşti prematuri", a transmis aseară NWRHA într-un comunicat.

În secţie au fost pulverizate substanţe chimice pentru a ucide bacteria, iar focarul este stăpânit, fără noi decese din 7 aprilie, a menţionat NWRHA.

Guvernul din Trinidad a solicitat Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (OPS) să asiste în ancheta privind decesul bebeluşilor, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Terrence Deyalsingh, în Parlamentul insulei.

El a precizat că guvernul a dorit să investigheze ce s-a întâmplat iar, în afară de propria anchetă internă, solicită ajutorul organismului regional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor