Schulz încearcă să devină următorul Cancelar al Germaniei

Fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, doreşte să devină candidatul social democraţilor pentru funcţia de cancelar al Germaniei.
Martin Schulz.
Martin Schulz. (AFP/Getty Images)

Schulz a declarat de mult timp că plănuieşte o întoarcere în politica internă germană.

Liderul actual al SPD, ministrul economiei Sigmar Gabriel, susţine că nu va candida împotriva cancelarului Angela Merkel.

Angela Merkel candidează pentru un al patrulea mandat de cancelar. Deşi a fost intens criticată pentru politica sa privind imigranţii, Merkel este considerată o favorită în alegeri.

Dar alegătorii ar putea totuşi readuce SPD-ul în guvern ca parte a unei mari coaliţii. Astfel, Schulz s-ar afla într-o poziţie bună pentru o funcţie de top.

Schulz, 61 de ani, şi-a folosit perioada în care a fost preşedinte al Parlamentului European pentru a îmbunătăţi profilul acestuia pe scena internaţională.

Săptămâna trecută, Schulz s-a aflat în Davos la Forumul Economic Mondial pentru a participa la o serie de discuţii cu liderii europeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe