Se ascut cuţitele în PSD? Tudose îi trage clapa lui Dragnea cu numirea şefului Doi s'un sfert

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost deranjat de faptul că premierul Mihai Tudose l-a numit pe noul director al DGPI fără a aştepta intrarea în vigoare a legii prin care Carmen Dan, considerată o fidelă a sa, să fie cea abilitată să-l numească pe şeful instituţiei.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (România Curată)

Nu demult, Parlamentul majoritar PSD-ALDE vota pentru eliminarea rolului premierului şi al preşedintelui ţării în numirea şefului Doi s'un sfert, un lucru văzut de multă lume drept o tentativă a Puterii de a reduce prerogativele preşedintelui. Iată însă că roata se întoarce. Înainte ca legea prin care şeful DGPI urma să fie numit de ministrul de Interne, Carmen Dan, premierul Tudose l-a numit el pe noul director al instituţiei, ceea ce, previzibil, a stârnit supărarea lui Dragnea.

Potrivit România Liberă, Tudose a semnat, recent, decizia privind numirea colonelului Mihai-Cristian Mărculescu în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) din subordinea MAI. Acesta fusese împuternicit în 2016 să conducă DGPI de către fostul premier Dacian Cioloş. Mărculescu a lucrat în DIPI, transformată ulterior în DGPI, din 2001.

"Potrivit unor surse din PSD, această mişcare a lui Tudose a avut darul de a-l irita pe şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea. Liderul PSD pregătea un alt nume pentru această funcţie, pe care l-a ţinut secret faţă de restul membrilor de partid, care ştiau că va proveni din interiorul instituţiei, dar nu va fi Mărculescu.

Titularizarea noului şef al DGPI l-a deranjat pe Dragnea, în condiţiile în care Senatul modificase ordonanţa de urgenţă privind organizarea DGPI, emisă în 2016 de Guvernul Cioloş. În forma propusă de Guvernul Cioloş, directorul general al DGPI era definit drept cadru militar în activitate, numit în funcţie prin decizie a premierului la propunerea ministrului de Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Senatul, în calitate de for decizional, a modificat actul normativ în sensul că directorul general al DGPI este numit şi eliberat din funcţie de către ministrul de Interne", arata sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne