Şeful Pentagonului: Israelul a ucis "peste 25.000" de femei şi copii în Gaza

Urmările atacurilor israeliene în Gaza
Urmările atacurilor israeliene în Gaza (Youtube - screenshot)
D.B.
01.03.2024

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat joi că Israelul a ucis peste 25.000 de femei şi copii palestinieni în Gaza din 7 octombrie, informează AntiWar.com.

Întrebat câte femei şi copii au fost ucişi la o sesiune a Comisiei pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanţilor, Austin a răspuns: "Sunt peste 25.000". Cifra este mai mare decât estimarea care a fost făcută de Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Ministerul din Gaza a declarat joi că peste 30.000 de persoane au fost ucise până în prezent şi a afirmat în mod constant că aproximativ 70% dintre victime sunt femei şi copii, ceea ce plasează numărul femeilor şi copiilor morţi în jurul a 21.000.

Ministerul Sănătăţii din Gaza nu ia în calcul miile de civili dispăruţi şi presupuşi a fi morţi sub dărâmături sau palestinienii care ar fi putut fi îngropaţi în loc să fie trimişi la spital sau la morgă.

Întreruperea comunicaţiilor în Fâşia Gaza a împiedicat, de asemenea, capacitatea Ministerului Sănătăţii de a ţine o evidenţă.

În octombrie, preşedintele Biden i-a acuzat pe palestinieni că mint cu privire la numărul de morţi atunci când au fost confruntaţi cu privire la victimele civile.

"Nu am nicio noţiune că palestinienii spun adevărul cu privire la numărul oamenilor ucişi", a declarat Biden.

Dar câteva săptămâni mai târziu, Barbara Leaf, asistentul secretarului de stat pentru afaceri din Orientul Apropiat, a recunoscut că Ministerul Sănătăţii din Gaza a fost întotdeauna de încredere şi a spus că numărul real al morţilor este probabil mai mare decât cel pe care îl raportează. Rapoartele mass-media israeliene au afirmat, de asemenea, că oficialii militari israelieni cred că cifrele Ministerului Sănătăţii sunt aproape exacte.

Austin, fost membru al Consiliului de administraţie al Raytheon, a mai menţionat că SUA au furnizat Israelului 21.000 de muniţii începând cu 7 octombrie pentru a sprijini masacrul, ceea ce nu include bombele furnizate de americani, cu care Israelul era deja înarmat, deoarece primeşte în fiecare an un ajutor militar de 3,8 miliarde de dolari de la SUA.

În pofida ratei masive a victimelor civile, iar Curtea Internaţională de Justiţie a decis că este "plauzibil" că Israelul comite un genocid în Gaza, SUA continuă să ofere sprijin militar necondiţionat şi acoperire politică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor