Severin, odă Vioricăi Dăncilă. Ce rol susţine acesta că a jucat premierul în Israel?

Adrian Severin
Adrian Severin (Epoch Times România)

Fostul europarlamentar Adrian Severin sare să o omagieze pe Viorica Dăncilă, după ce Victor Ponta a criticat vizita ei în Israel şi a cerut CSAT şi Parlamentului să interzică toate deplasările externe şi contactele la nivel internaţional ale acesteia, pe motiv că neînţelegând engleza, Dăncilă afectează interesele strategice şi de securitate ale României!

Potrivit lui Severin, faptul că Viorica Dăncilă a dat din cap a aprobare atunci când omologul său israelian s-a exprimat nerespectuos la adresa UE s-ar datora nu necunoaşterii limbii engleze ci unei strategii la nivel foarte foarte înalt. Mai exact, Dăncilă ar fi un politician de anvergură internaţională care va realiza un canal de comunicare între Bucureşti (Palatul Victoria) şi Washington (Casa Albă) prin Ierusalim.

"Vizita-fulger la Ierusalim a Premierului Dăncilă, abia întors de la Strasbourg, unde a prezentat cu demnitate unui Parlament european relativ ostil, priorităţile preşedinţiei româneşti a Consiliului UE, a intrigat. Aceasta cu atât mai mult cu cât atât pregătirea evenimentului cât şi scopurile lui au fost (şi rămân) învăluite în mister. (...)

Iritarea paroxistică provocată de această mişcare de şah a Palatului Victoria transpare perfect din reacţia obraznică şi tembelă a lui Victor Ponta, „nebunul regelui de la Cotroceni”, care a cerut, cui stătea să îi citească mesajul plasat pe Facebook în „speakers’ corner” (colţul oratorilor fără auditoriu), ca CSAT şi Parlamentul să interzică vizitele externe ale Vioricăi Dăncilă întrucât, aceasta neînţelegând limba engleză, a dat din cap a aprobare atunci când omologul său israelian s-a exprimat nerespectuos la adresa UE. Dimensiunile acestei iritări, amplificate isteric de ventrilocul lui Klaus Iohannis, indică importanţa vizitei guvernamentale de la Ierusalim, efectuată aproape simultan cu deplasarea la Aachen a Preşedintelui României pentru a asista ca martor din partea rudelor dezmoştenite ale profitorilor europeni, la nunta franco-germană din care urmează a se naşte Europa cu mai multe viteze.

Pe acest canal securizat, aflat la mai mult decât lungimea braţului unora precum ambasadorii Klemm şi Maior, şi necolmatat de diplomaţia somnolentă a veteranului Teodor Meleşcanu, ar trebui să se coordoneze trei parteneri uniţi, printre altele, prin ameninţarea strategică la care sunt supuşi de către actualii hegemoni ai UE (....) (Franţa şi Germania) (...)

"Cum bine a observat Viorel Ponta, acestui scurt discurs (al lui Netanyahu n.r.) Viorica Dăncilă i-a răspuns printr-o înclinare aprobatoare a capului; dar nu pentru că nu înţelege engleză, ci pentru că aşa a fost coregrafia regizată.

Astfel, în câteva secunde, a fost afirmat un proiect strategic trilateral implicând România, Israelul şi SUA. De ce trilateral? Pentru că spre el împinge nevoia concretă, iar nu numai logica formală abstractă", scrie Severin pe dcnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne