Shen Nong - parintele agriculturii si medicinii

Shen Nong – parintele antic al agriculturii si medicinii chineze
Shen Nong – parintele antic al agriculturii si medicinii chineze (Jessica Chang)

Legenda spune ca dupa ce anticul Fu Xi a stabilit sistemul de casatorie, populatia in China antica a inceput treptat sa cresca. Mai tarziu, au aparut probleme noi. In primul rand, chinezii nu stiau ce trebuie si ce nu trebuie sa manance. In al doilea rand nu stiau cum sa vindece boli. Se presupune ca ciuma a fost cauza multor decese in acele timpuri.

Conform unei legende, Shen Nong s-a nascut cu abdomen de cristal, astfel ca toate organele sale erau vizibile. In a treia zi de la nastere, putea vorbi, iar in a cincea zi era capabil sa mearga, in ziua a saptea avea toti dintii.

Pentru a gasi solutii la problemele sus-mentionate, Shen Nong a plecat in munti sa caute hrana si plante comestibile. Ca urmare avea deseori intoxicatii alimentare; intr-o zi a batut recordul cu saptezeci de intoxicatii. Motivul pentru care a putut face fata intoxicatiilor alimentare, a fost faptul ca avea abdomen transparent, putea urmari actiunea plantelor in corpul sau si putea sti ce specii sa manance sau nu. Particularitatea sa era folositoare si pentru a determina capacitatile curative ale plantelor.

In total, Shen Nong a descoperit 365 de ierburi cu functii curative. El a creat o baza destul de complexa de medicatie chineza si toate au fost inregistrate intr-o carte. Evolutia de mii de ani a medicinei chineze a fost construita pe descoperirile lui Shen Nong. Prin urmare, Shen Nong este venerat ca parintele medicinei chineze.

In plus, Shen Nong a creat de asemenea un instrument muzical pentru imbogatirea vietii spirituale a oamenilor. Plugurile au fost inventate pentru a invata oamenii agricultura. El a instruit, de asemenea, oamenii sa faca ceramica, sa gateasca cu foc, iar femeile sa produca matase din viermi de matase. Shen Nong a fost cel care a adus societatea chineza stadiul feudal in care a existat mai apoi mii de ani.

In plus, el a infiintat, de asemenea, piata de marfuri unde oamenii puteau face schimb reciproc de bunuri si astfel isi puteau imbunatati substantial traiul. Prin urmare, generatii de agricultori, farmacisti si medici s-au inchinat lui Shen Nong ca la o zeitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură