Simona Halep e mulţumită de jocul său, dar se aşteaptă la un meci dificil cu Wickmayer

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Quinn Rooney / Getty Images)
Epoch Times România
23.01.2015

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a arătat mulţumită de evoluţia sa în meciul cu americanca Bethanie Mattek-Sands, de vineri, din runda a treia a turneului Australian Open, dar se aşteaptă la un meci foarte dificil în optimi cu belgianca Wickmayer.

''Sunt mulţumită de jocul meu. Am jucat bine azi, mai bine ca în turul al doilea, deci e un lucru bun. Ea (Bethanie Mattek-Sands) a fost foarte puternică, iar eu am vrut să îmi fac jocul obişnuit, iar de aici a ieşit un meci foarte bun pentru ambele. Am lovit agresiv şi am stat foarte aproape de linia de fund, am servit bine şi sunt satisfăcută de jocul meu'', a declarat Halep, citată de site-ul oficial al competiţiei.

Numărul trei mondial se aşteaptă la un meci foarte dificil cu Yanina Wickmayer, care a învins-o de trei ori până acum: ''M-a bătut de fiecare dată când am jucat, dar va fi o nouă zi. Am şansa mea să câştig, dar mă aştept la un meci foarte dificil. E foarte înaltă şi foarte puternică, aşadar trebuie să mă pregătesc bine pentru acest meci''.

''În trecut a fost în top 20, o cunosc, loveşte mingea foarte puternic. Acum este însă altă situaţie, deoarece jocul meu a crescut mult. Voi fi foarte concentrată la fiecare punct şi voi lupta în acest meci. Va trebui să fiu foarte rapidă, să îmi fac jocul meu, să fiu mai agresivă'', a mai spus Halep.

Simona Halep a mărturisit că nu face diferenţa când joacă împotriva unei adversare de top sau a uneia aflate pe locurile 20-30. ''Cred că e greu să joci cu orice jucătoare, din cauza nivelului ridicat al tenisului. Trebuie să fiu foarte atentă şi să iau fiecare meci în parte, să fiu concentrată şi serioasă în timpul jocului, deoarece trebuie să lupţi pentru fiecare punct. Deci, mă aştept la un meci dur, dar sunt pregătită'', a explicat jucătoarea constănţeană.

Halep (23 ani) a precizat că racheta pe care o foloseşte acum îi oferă mai mult control faţă de cea utilizată anul trecut. ''Îmi dă mai multă forţă, îmi place foarte mult. Dacă te simţi bine şi îţi place, vrei să joci cu ea. Cred că este cea mai bună rachetă pentru mine în acest moment'', a subliniat Simona.

Românca a respins orice consultare cu belgianul Wim Fissette, antrenorul său de anul trecut, în privinţa meciului cu compatrioata acestuia (Wickmayer), indicând că nu mai are niciun contact cu tehnicianul său.

''Am avut un sezon bun împreună, dar a fost decizia mea să nu mai continuăm. Am vrut să schimb ceva. Am încredere în mine că pot juca la cel mai înalt nivel în tenis, cred în şansa mea şi acum sunt fericită cu echipa pe care o am. A fost hotărârea mea şi sunt mulţumită de ea'', a afirmat Halep.

Legat de sezonul trecut, Simona a comentat: ''Am jucat foarte bine la turneele de Grand Şlam. Am reuşit prima mea finală (la Roland Garros, n. red.), iar acum am mai multă încredere să joc la turneele de Mare Şlem. Toată lumea din România se aşteaptă să câştig fiecare meci. Ştiu ce am de făcut, muncesc din greu în fiecare zi pentru rezultate. Vom vedea ce va fi, dar nu e uşor''.

Simona Halep a recunoscut că este considerată o vedetă în România: ''Avem o ţară mică şi toată lumea mă cunoaşte. Nu e uşor pentru mine, dar e plăcut, în acelaşi timp şi mă bucur de acest lucru''.

Halep a trecut de Bethanie Mattek-Sands cu 6-4, 7-5, vineri, în turul al treilea la Melbourne.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 175.000 dolari australieni şi 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe belgianca Yanina Wickmayer (25 ani, 80 WTA), care a trecut de italianca Sara Errani (N. 14), cu 4-6, 6-4, 6-3. Wickmayer a învins-o în toate cele trei meciuri de până acum pe Halep: în 2010, cu 6-3, 6-2 în finala turneului ITF de la Torhout (Belgia), în 2011, cu 6-0, 6-2 în sferturi la Auckland, şi în 2012, cu 6-4, 6-0, în sferturi la Hobart.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor