Sinner câştigă primul său Grand Slam la Australian Open

Jannik Sinner
Jannik Sinner (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
29.01.2024

Italianul Jannik Sinner, în vârstă de 22 de ani, a cucerit duminică, 28 ianuarie primul Grand Slam al carierei la Australian Open.

Al patrulea favorit l-a învins pe Daniil Medvedev cu 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 în trei ore şi 46 de minute de joc, găsind soluţii într-un meci dificil la Melbourne Park. Într-un exerciţiu de încredere absolută în cel mai important meci al carierei sale, Sinner a arătat că este pregătit să devină viitorul circuitului ATP.

"Mulţumesc echipei mele", a spus Sinner în timpul ceremoniei de premiere. "Tuturor celor din lojă, celor care urmăresc turneul de acasă, celor care lucrează cu mine. Încercăm să devenim mai buni în fiecare zi şi chiar şi în timpul turneului. Încercăm să fim mai puternici şi să înţelegem situaţia un pic mai bine. Nu este uşor, sunt încă tânăr, dar le mulţumesc tuturor”.

Melbourne a asistat la întâlnirea a doua trenuri în mişcare. De la începutul sezonului 2023, niciun jucător nu a obţinut mai multe victorii la nivel de turneu decât Medvedev şi Sinner în circuit, o inerţie pe care nimeni nu a reuşit să o oprească pe terenurile australiene.

După ce a devenit primul jucător care l-a învins pe Novak Djokovic în ultimele două tururi ale turneului, Sinner şi-a făcut debutul în finala unui turneu de Grand Slam, gata să se debaraseze de complexe. Iar primul test al curajului său a venit înaintea meciului. Aflat în faţa celui mai devastator jucător din restul turneului, cu 33 de break-uri acumulate la Melbourne, italianul a ales să înceapă meciul pe serviciu. A fost o demonstraţie de încredere în sine în cel mai important meci al carierei sale.

Perseverenţa lui Medvedev continuă să nu-şi găsească răsplata la Melbourne Park. Capabil să ajungă în finală la trei din ultimele patru ediţii ale turneului, Daniil are 0-3, după ce a pierdut anterior în 2021 (vs. Djokovic) şi 2022 (vs. Nadal) în decisivul australian. Medvedev are un bilanţ de 1-5 în finalele de Grand Slam, informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor