Sinucigaş cu bombă atentat asupra fanilor Cupei Mondiale în Nigeria

(DENIS CHARLET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.06.2014

Marţi noaptea, un sinucigaş cu bombă a detonat o tricicletă-taxi încărcată cu explozibili în faţa unui centru de vizionare a Cupei Mondiale într-un oraş din nord-estul Nigeriei, ucigând mai mulţi oameni.

Explozia a zguduit bulevardul Crossfire în Damaturu, capitala statului Yobe, în jurul orei 8 p.m. (7 p.m. GMT), tocmai pe când Brazilia, gazda turneului mondial de fotbal, începea meciul ei cu Mexicul.

Câteva camioane încărcate cu cadavre au sosit la spitalul general Sani Abacha din apropiere, a spus o sursă a spitalului, adăugând: “Există multe victime în camera de urgenţă”. Un martor din partea Reuters aflat în apropierea scenei atacului a auzit o bubuitură puternică şi câţiva rezidenţi au declarat de asemenea că au auzit o a doua explozie.

Angajaţii spitalului au spus că unii dintre grav răniţii aduşi la spital s-ar putea totuşi să nu supravieţuiască, în timp ce numărul victimelor aduse la Damaturu continuă să crească.

Comisarul poliţiei Marcus Danladi a confirmat explozia, adăugând că poliţia încă încearcă să culeagă informaţii.

Statul nigerian Yobe este o zonă devastată de atacuri din partea grupului militant islamist Boko Haram, care în luna aprilie a răpit peste 200 de fetiţe dintr-o şcoală din statul învecinat Borno.

Guvernul nigerian a sfătuit rezidenţii să evite adunarea în locuri publice pentru a viziona Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia datorită posibilităţii unor atacuri teroriste.

Mai devreme în această lună, într-un alt atac cu bombă care a vizat un centru similar de vizionare a Cupei Mondiale în nord-estul Nigeriei, au fost ucişi cel puţin 14 oameni şi răniţi alţii 12.

Mulţi fani în Africa înnebunită după fotbal se bazează pe astfel de centre improvizate – deseori fiind amplasate în magazine sau pe străzi secundare - pentru vizionarea în direct a meciurilor de fotbal. Boko Haram – al cărei nume se traduce prin “Educaţia Occidentală este Păcătoasă” – a declarat război împotriva tuturor elementelor considerate a fi o influenţă occidentală coruptivă.

Grupul a ucis mii de oameni începând cu anul 2009 în încercarea sa de a crea un stat islamic în nordul tulburat al Nigeriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor