Site american, atacat cibernetic după ce a publicat o nouă mărturie şocantă despre recoltarea forţată de organe din China

Medici cărând organe pentru transplant la un spital din provincia Henan, China, 16 august  2012
Medici cărând organe pentru transplant la un spital din provincia Henan, China, 16 august  2012 (Sohu.com)
D.B.
30.08.2023

Un grup de cercetători cu sediul în New York a publicat, la 17 iulie 2023, un nou raport despre recoltarea forţată de organe în China, bazat pe mărturia unui medic din provincia Heilongjiang şi pe declaraţiile făcute de un practicant Falun Gong care a supravieţuit pentru scurt timp după ce îi fusese extras un rinichi într-un spital militar local din Harbin, potrivit unui comunicat de presă emis de Faluninfo.net.

La câteva ore după ce raportul a fost publicat de Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG), site-ul organizaţiei a fost ţinta unui atac masiv de interzicere a accesului la trafic, care l-a oprit sporadic, ceea ce indică faptul că regimul chinez este conştient de existenţa raportului şi că a alocat resurse pentru a reduce la tăcere WOIPFG.

"În aceeaşi noapte în care raportul a fost postat online, PCC era deja la curent. Au început să atace site-ul organizaţiei noastre în aceeaşi zi. Am fost atacaţi cibernetic la trei ore după ce a fost postat raportul. Atacurile cibernetice au închis site-ul web de mai multe ori pe zi, o perioadă de aproximativ o săptămână", a declarat Dr. Wang Zhiyuan, unul dintre autorii raportului şi cercetător principal la WOIPFG, pentru Falun Dafa Information Center.

WOIPFG este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este aceea de a cerceta şi compila sistematic informaţii despre autorii implicaţi în persecuţia practicanţilor Falun Gong. Organizaţia a fost în prima linie în documentarea dovezilor legate de recoltarea forţată de organe, inclusiv mărturisiri înregistrate ale unor medici şi oficiali chinezi în cadrul convorbirilor telefonice ale anchetatorilor. Reprezentanţii organizaţiei sunt recunoscuţi ca atare de către practicanţii şi activiştii pentru drepturile omului din China, acesta fiind modul în care incidentul descris în raportul lor a ajuns în atenţia Dr. Wang la sfârşitul anului 2020.

Un medic chinez a înregistrat ultimele cuvinte ale unui supravieţuitor al recoltării forţate de organe

Raportul publicat de WOIPFG, la 17 iulie, a relatat povestea şocantă a doamnei Zhang Xiuqin, o practicantă Falun Gong în vârstă de 46 de ani din Harbin, provincia Heilongjiang. Zhang ar fi devenit victima recoltării forţate de organe la 28 aprilie 2019, dar şi-a recăpătat cunoştinţa chiar înainte de a fi trimisă la incinerare. Aproape moartă, ea s-a agăţat de hainele unui medic care trebuia să se debaraseze de corpul ei şi l-a implorat să o ajute.

Medicul, care nu ştia că în spital aveau loc operaţii de prelevare foţată de organe pe viu, a reuşit să o ducă pe Zhang în subsol şi a încercat să-i salveze viaţa. Însă din cauza torturii la care a fost supusă femeia şi a absenţei rinichiului ce fusese extras, traumatismul la nivelul organelor interne s-a dovedit a fi fatal. În ultimele clipe de viaţă, Zhang a cerut medicului să înregistreze un video cu mărturia şi ultimele ei cuvinte. Două secţiuni din acel videoclip au fost traduse şi publicate sub formă de transcriere în raportul WOIPFG. Înregistrarea video rămâne în China din cauza preocupărilor medicului privind securitatea personală şi, prin urmare, nu este disponibilă pentru verificări suplimentare.

Potrivit mărturiei înregistrate a medicului şi a lui Zhang Xiuqin, câteva zeci de practicanţi Falun Gong au fost reţinuţi în subsolul unei clădiri necunoscute, folosită ca bază de recoltare de organe. Grupul era format în principal din tineri adulţi, dintre care mulţi şi-au pierdut întreaga familie din cauza persecuţiei sau au fost despărţiţi de rudele lor. În săptămânile premergătoare morţii lor, gardienii care îi supravegheau i-au torturat şi violat pe tinerii practicanţi "pentru a se distra", potrivit lui Zhang.

"Până... până când veţi viziona acest videoclip, cu siguranţă nu voi mai fi în viaţă", au fost primele cuvinte cu care a început transcrierea înregistrării lui Zhang, publicată de WOIFPG.

"Vă rog să vă amintiţi că sunt un discipol Falun Gong persecutat până la moarte de către PCC prin recoltarea de organe pe viu. Numele meu este Zhang Xiuqin. Am fost adusă aici în această dimineaţă, iar unul dintre rinichi mi-a fost prelevat cu forţa. După cum puteţi vedea, sunt încă în viaţă. Aceasta este recoltarea de organe pe viu pe care partidul malefic nu a îndrăznit niciodată să o recunoască. Câteva zeci de persoane, care au fost reţinute împreună cu mine, au fost luate una câte una şi nu se ştie unde se află. Erau câteva zeci, câteva zeci de persoane care intrau şi ieşeau, iar astăzi a fost rândul meu", a mai apucat să spună Zhang, potrivit înregistrării amintite.

"Trebuie să salvăm oamenii"

Dr. Wang Zhiyuan, autorul raportului, a lucrat ca medic militar în China şi este cercetător în domeniul biologiei cardiovasculare la Şcoala de Sănătate Publică de la Harvard. El a declarat că atacul cibernetic din partea regimului chinez nu face decât să reafirme veridicitatea incidentului, pe care l-a verificat prin alte contacte în China înainte de a-l publica. Arestările anterioare ale doamnei Zhang pentru practicarea Falun Gong şi o condamnare la trei ani de lagăr de muncă pe care o menţionează în mărturia sa au fost, de asemenea, raportate de site-ul Minghui din străinătate, ceea ce a întărit credibilitatea relatării sale.

Wang a declarat că el crede că raportul a dus la o încetare temporară a operaţiilor de prelevare de organe în mai multe unităţi din Heilongjiang, după ce a auzit de la o persoană din China că Ministerul Securităţii Publice a sunat la spitalul respectiv şi a spus: "Cum aţi putut pierde un corp? Opriţi toate operaţiile acum".

"Am decis să facem public raportul pentru că trebuie să salvăm oameni. Întreaga lume poate ajuta, odată ce va cunoaşte adevărul", precizează Dr. Wang.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor