Socialiştii şi comuniştii iniţiază moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ

Partidul Socialist din Moldova (PSRM) va înregistra în decursul acestei săptămâni moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ, a anunţat liderul Igor Dodon, care speră ca săptămâna viitoare Parlamentul să se pronunţe deja pentru demiterea Guvernului.
Igor Dodon
Igor Dodon (facebook.com / dodon.igor)
Maria Maevschi
21.10.2015

„Moţiunea de cenzură asupra lui Valeriu Streleţ va fi înregistrată săptămâna curentă. Moţiunea se depune cu 26 de semnături şi se adoptă cu 51. Noi vom face tot posibilul ca în săptămâna curentă moţiunea să fie depusă, iar săptămâna viitoare să fie votată în plenul Parlamentului. Aşa că Valeriu, ai câteva zile, gândeşte-te foarte bine ce faci”, a declarat marţi Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Realitatea.md.

„Eu sper că nu va fi semnată de 26, eu sper că va fi semnată de mai multe persoane. Pentru noi nu este important ca să fie iniţiativa socialiştilor. Pentru noi este important ca ea să fie depusă. Dacă vom găsi un numitor comun cu comuniştii, ei au 21 de mandate, noi avem 24, poftim! Chiar lasă să fie acesta ca un apel. Haideţi împreună să începem să schimbăm lucrurile pentru a obţine obiectivul de bază, eliberarea statului”, a afirmat liderul socialist, făcând câteva calcule simple.

Potrivit sursei citate, tot marţi şi liderul Partidului Comunist din Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a anunţat că există posibilitatea că formaţiunea sa ar putea susţine iniţiativa socialiştilor privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ.

În replică, prim-ministrul a ţinut să sublinieze faptul că a observat campania activă de demitere a Guvernului şi este de părere că în viitorul apropiat, s-ar putea să apară grupuri parlamentare care să voteze în secret demiterea acestuia.

„Am ascultat declaraţiile lui Voronin şi Dodon şi am înţeles că scopul lor este să creeze o atmosferă de haos, de debandadă în Moldova în ajun de iarnă. Iar prin aceste acţiuni de denigrare a Guvernului să deturneze Moldova de la vectorul de integrare europeană. Se încearcă să se pună în practică ceea ce au dorit demult”, a punctat şeful cabinetului de miniştri.

În opinia premierului, pe scena politică din Moldova ar urma doar actul final, jocul fiind deja pus în acţiune. În cazul în care actualul cabinet de miniştri va fi demis prin decizia fracţiunilor pro-ruse, acest fapt ar putea schimba parcursul Moldovei dinspre vectorul european spre cel de la Kremlin.

„Am vorbit despre o încrengătură de interese care s-ar putea crea în Parlament pentru a aduna voturile necesare de demisie a unui guvern proeuropean. Se ascund nişte intenţii serioase care pot fi puse în practică. Mă fac să cred că jocurile în mare parte sunt făcute şi că urmează doar actul final, votul secret în Parlament pentru demisia unui guvern proeuropean”, a conchis Valeriu Sterleţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor