Şoşoacă susţine că nu are legătură cu solicitarea de autorizare a protestului fermierilor şi transportatorilor. E acuzată că minte

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Captură video)
Ana Ion
20.01.2024

Senatoarea Diana Şoşoacă, preşedinta partidului SOS România, susţine că nu are nicio legătură cu notificarea de protest în numele fermierilor şi transportatorilor, ce a fost avizată recent de primarul general Nicuşor Dan.

Şoşoacă a declarat, la B1 TV, că solicitarea aparţine avocatului Mircea Bogdan Petre, care nu o reprezintă nici pe ea, nici partidul şi cu care nu are nicio legătură. La rândul său, Mircea Bogdan Petre, a admis că a făcut solicitarea de protest în nume personal, însă a precizat că pe 10 ianuarie a formulat şi o cerere de adeziune la partidul senatoarei. Deocamdată nu ştie dacă aceasta din urmă a fost aprobată.

Radu Miruţă, deputat USR, a intervenit şi el pe subiect, susţinând că Şoşoacă minte şi caută acum să se delimiteze pentru că a auzit că fermierii nu vor să vină la protest, pentru a nu se asocia cu ea.

Şoşoacă neagă că are vreo legătură cu solicitarea de protest din Capitală

Diana Şoşoacă a susţinut că are notificare de protest din 8 noiembrie 2023 până în 15 iunie 2024, între orele 17.00 şi 23.00. Notificarea a fost depusă în contextul protestelor faţă de limitarea plăţilor cash, scandal izbucnit la finele anului trecut şi stins între timp. Ea a precizat că a şi avut protocol încheiat cu Primăria Capitalei pentru până la 31 decembrie 2023, care urma să fie refăcut pentru anul acesta.

Ea a mai precizat că, având în vedere notificarea pe care o trimisese din 8 noiembrie, s-a adresat Primăriei Capitalei şi a transmis că renunţă în favoarea protestatarilor, să se ducă ei să ocupe Piaţa Victoriei. Nu a primit niciun răspuns la cinci solicitări, a primit doar numere de înregistrare, şi a primit un răspuns abia acum două zile, după ce a mers acolo şi a vorbit. I s-a spus că în Piaţa Victoriei nu se poate protest că „sub Piaţa Victoriei e o gaură unde vor putea să cadă toţi şi punem în pericol viaţa oamenilor”.

Diana Şoşoacă a mai declarat că a depus notificare şi avocatul Bogdan Petre, ca persoană fizică: „Ce s-a aprobat nu are nicio legătură cu cererea mea, e cererea unei persoane fizice, Bogdan Petre, care am înţeles că s-a dus ieri la Primărie, în urma discuţiilor pe care eu le-am avut. Nu e avocatul meu! Ca să fie avocatul meu, trebuie să am un contract de asistenţă juridică, nu e avocat la partid! Nu are nicio legătură, e o persoană fizică, e un avocat care militează de foarte mult timp pentru drepturi şi libertăţi”

„N-am cum să confisc un protest care e deja confiscat de către cei care sunt membri PSD şi PNL. Cine s-a dus acolo să reprezinte? Membri PSD, un membru PNL Sector 4, un membru PP-USL”, a mai declarat senatoarea Diana Şoşoacă.

Avocatul Mircea Bogdan Petre spune că a formulat o cerere de adeziune la partidul Dianei Şoşoacă

„În urma demersurilor protestatarilor din 10 ianuarie, am observat că vor să ajungă în Bucureşti. Nefiind pregătiţi, pe 12 ianuarie am luat iniţiativa cetăţenească de a formula o cerere către Comisia din Primăria Capitalei pentru a aproba organizarea unui protest.

În data de 10 ianuarie am semnat o adeziune şi am discutat cu dna senator, i-am cerut acceptul dacă e de acord ca pe prima cerere să o trec pe dânsa, pentru că nu am instrumentele necesare de a promova acest protest.

În urma acestui demers, am fost invitaţi la Comisie. Pe anumite considerente, a fost respinsă prima cerere, pe 16 ianuarie. Pe 18 ianuarie am formulat a doua cerere observând ce condiţii trebuie îndeplinite ca această cerere să fie admisă. Am reformulat, am indicat locaţia, numărul de persoane, orarul, programul…

Pe 10 ianuarie am completat adeziunea (pentru partidul lui Şoşoacă). Nu ştiu dacă s-a aprobat.

A doua cerere am formulat-o în nume personal. Comisia a considerat că poate fi admisibilă şi am purces la semnarea protocolului.

Pentru a nu fi politizat, (a doua cerere) am făcut-o în nume personal. Dna senator a spus că nu se va prezenta la protest şi nu vrea să fie asimilată acestui protest, dar îşi pune expertiza”, a explicat avocatul, pentru B1 TV.

Mircea Bogdan Petre a mai susţinut că nu vrea politizarea acestui protest şi că el a vrut doar să facă un gest civic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor