Şova: Până la sfârşitul lunii desecretizăm contractul cu Bechtel

Şedinţă la Guvern. În imagine, Dan Şova (Epoch Times România)
Epoch Times România
15.07.2013

Documentul va fi publicat pe pagina de internet a Departamentului de Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine.

Contractul cu Bechtel va fi făcut public până la sfârşitul acestei luni. În urmă cu zece zile a fost publicată în Monitorul Oficial dispoziţia de desecretizare a documentului, a anunţat, luni, ministrul delegat pentru Marile Proiecte de Infrastructură.

“Acum colegii mei scanează documentul, este vorba de câteva mii de pagini. Estimăm că până la sfârşitul acestei luni documentul va fi publicat pe site-ul Departamentului de Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine ”, a declarat ministrul Dan Şova.

Contractul cu Bechtel a fost reziliat pe 29 mai 2013. Potrivit ministrului Dan Şova, rezilierea a costat statul român 37,2 milioane de euro, iar discuţiile de reziliere au început în luna februarie 2013.

Proiectul, început în 2004, viza construirea Autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov–Borş. Până la momentul rezilierii contractului s-au construit doar 52 de km, pentru suma de 1,4 miliarde de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor