Ştiri pe scurt: Fotbal - Dumitru Dragomir nu are nicio temere că va fi arestat pentru că se ştie nevinovat

Dumitru - Mitică Dragomir, fost preşedinte LPF
Dumitru - Mitică Dragomir, fost preşedinte LPF (Epoch Times România)
Epoch Times România
15.04.2014

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a declarat, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), că nu are nicio temere că va fi arestat pentru că ştie că este nevinovat. CAB judecă marţi contestaţia Parchetului la decizia instanţei inferioare ca Dumitru Dragomir să fie cercetat în libertate sub control judiciar în dosarul vânzării de către Liga Profesionistă de Fotbal a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal.

* Etapa a 27-a a Ligii I de fotbal a fost cea mai săracă în goluri din acest sezon, doar 9 marcate, adică o medie de un gol pe meci. Totodată, a fost prima rundă cu trei remize ''albe'' (0-0). De asemenea, Alex Muntean (Gaz Metan Mediaş) şi Nuno Claro (ASC Poli Timişoara) au ajuns la 100 de meciuri în prima ligă, iar Florin Purece (CS Concordia Chiajna) la meciul 50.În etapa a 27-a s-a consemnat un singur debut în Liga I, Ştefan Popescu (AFC Astra Giurgiu).

* Echipa naţională de fotbal a României se va reuni, pe 25 mai, la Mogoşoaia în vederea pregătirii turneului din Elveţia, în care adversari sunt selecţionatele Albaniei şi Algeriei. Plecarea tricolorilor în Elveţia este programată la 29 mai, urmând ca primul joc, cu Albania, să se dispute la Sion, pe data de 31 mai. Pe data de 2 iunie, delegaţia României se va deplasa la Geneva, unde, pe 4 iunie, se va desfăşura partida contra naţionalei Algeriei.

* Pugilistul român Alexandru Ioniţă l-a învins la puncte (decizie în unanimitate, 3-0) pe ungurul Daniel Pados, în primul tur al categoriei 46-49 kg, luni, la Campionatele Mondiale de box pentru tineret de la Sofia (14-25 aprilie). Ioniţă va boxa în turul secund (şaisprezecimi de finală) cu americanul Nico Fernandez, pe 19 aprilie.România participă la Mondialele de tineret cu opt sportivi, şase băieţi şi două fete.

* Juventus Torino a învins pe Udinese cu scorul de 2-0 (2-0), luni seara, în deplasare, în ultima partidă din etapa a 33-a a campionatului de fotbal al Italiei. ''Bătrâna Doamnă'' s-a impus prin golurile marcate de Sebastian Giovinco (16) şi Fernando Llorente (26). Juventus a făcut un nou pas spre titlul de campioană a Italiei, torinezii fiind pe primul loc în clasament, cu 87 puncte.

* Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va călători în Brazilia pentru Cupa Mondială de fotbal, ce va debuta pe 12 iunie, a anunţat luni Casa Albă, citată de AFP. Biden va asista la un meci al selecţionatei americane, se arată în comunicat, fără a se oferi detalii suplimentare despre data precisă a călătoriei vicepreşedintelui american.Echipa Statelor Unite face parte din Grupa G a turneului final, alături de Ghana, Germania şi Portugalia.

* Înotătorul american Michael Phelps, sportivul cel mai titrat din istoria olimpică, cu 22 de medalii, dintre care 18 de aur, este hotărât să revină în bazin, cu doi ani înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, anunţându-şi deja prezenţa la o competiţie pe data de 24 aprilie în Arizona. La mai puţin de doi ani de la ultima sa medalie olimpică, pe 4 august 2012, la Londra, cu ştafeta de 4x100 m a SUA, Phelps va retrăi atmosfera de competiţie, iar specialiştii consideră că octuplul medaliat de la Beijing (2008) nu va concura doar de amuzament.

* Un nou atlet jamaican a fost sancţionat pentru dopaj, săritorul în înălţime Damar Robinson, care a primit o suspendare pe un an, transmite Reuters.Sancţiunea a fost dictată de preşedintele Comisiei disciplinare antidoping din Jamaica, Kent Pantry, în urma unei audieri.Suspendarea lui Robinson vine la câteva zile după ce alţi trei atleţi jamaicani, sprinterii Asafa Powell şi Sherone Simpson, precum şi discobola Allison Randall, au primit sancţiuni din cauza dopajului.

* Numeroase fundaţii de caritate au fost create în jurul fotbalului brazilian pentru "a spăla bani, pentru a deturna fonduri", a declarat Cafu, căpitanul echipei Braziliei, campioană mondială în 2002, luni într-un interviu acordat publicaţiei O Estado din Sao Paulo. "Oamenilor le este teamă să finanţeze fundaţiile, pentru că nu ştiu dacă banii pe care îi dau sunt corecţi investiţi, dacă chiar servesc intereselor copiilor", a afirmat Cafu, dublu campion mondial (1994 şi 2002), în vârstă de 43 de ani.

* FC Barcelona a câştigat prima ediţie a Ligii Campionilor la fotbal pentru tineret (UEFA Youth League), după ce a învins în finală pe Benfica Lisabona cu scorul de 3-0, luni, la Nyon (Elveţia). Competiţia a aliniat la start echipele Under-19 ale celor 32 de cluburi calificate în grupele Ligii Campionilor la fotbal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor