"Stop Joc! În Democraţie, Corupţii Stau La Puşcărie!" - Marş de la Guvern la Parlament [ziua 41]

Săptămâna trecută, peste 10.000 de oameni au pornit în marş de la Guvern spre Parlament, cerând "Justiţie, nu corupţie!" Cum de atunci până acum nu doar că Guvernul nu a demisionat, ci, mai mult, parlamentarii le-au dat noi motive de revoltă, cetăţenii organizează un nou marş.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. "Asta-i casa noastră, nu e casa voastră!", "Cuib de hoţi şi de mafioţi!", "Afară, afară, trădători de ţară!" şi "Ştefan Nicolae, vine la pârnaie!", strigă muţimea din faţa Parlamentului.

(Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În Piaţa Constituţiei răsună imnul şi strălucesc luminile a mii de telefoane mobile.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. "România cere fără graţiere" şi "Afară, afară, trădători de ţară!" se scandează acum la Parlament. În mulţime se poate vedea un banner cu mesajul ce a însufleţi protestele post- Colectiv - The day we give in is the day we die.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Mulţimea a ajuns la Parlament, unde scandează "Cuib de hoţi şi de mafioţi" şi "Ruşine să vă fie!"

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Coloana de protestatari a trecut de Piaţa Unirii şi se îndreaptă spre Parlament.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Noaptea hoţi, ziua mafioţi!, "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!", "DNA să ia şi CNA" şi deja celebrul "Noaptea ca hoţii", scandează mulţimea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Protestatarii, în număr de câteva mii, au ajuns în Piaţa Unirii.

"Veniţi cu noi, luptăm şi pentru voi!, "Uniţi salvăm toată România!", "Hoţii, Hoţii!", "Ce vrem noi, e şi pentru voi!" şi "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", strigă mulţimea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Protestatarii au ajuns în Piaţa Universităţii unde au ţinut un moment de reculegere, după care au aplaudat şi au cântat imnul naţional al României.

"Cinste lor, cinste lor eroilor!", "Iliescu judecat pentru sângele vărsat!" şi "România!", au scandat manifestanţii.

* * *

UPDATE. "Rezistăm, nu cedăm!", strigă mulţimea care se apropie de Universitate.

* * *

UPDATE. Coloana de manifestanţi trece prin Piaţa Romană.

* * *

UPDATE. "Vrem să muncim, nu să vă păzim!", "PSD, ciuma roşie!", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu" şi "Justiţie, nu corupţie!", strigă mulţimea de protestatari.

* * *

UPDATE. În jurul orei 19.30, cei circa 2.000 de protestatarii au pornit în marş spre Parlament. Se strigă "Demisia!" şi "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!".

Protestatarii din fruntea coloanei poartă un mare drapel tricolor, în centrul căruia scrie România. Se scandează puternic "Hoţii, Hoţii!", "PSD, ciuma roşie!" şi "România, trezeşte-te!"

* * *

UPDATE. În Piaţa Victoriei se strânseseră în jur de 900 de persoane în jurul orei 19.15. Marea majoritate a celor intervievaţi de reporterul Epoch Times se declară indignaţi de sfidarea politicienilor la putere la adresa protestatarilor şi de faptul că aceştia şi-au făcut o prioritate din eliberarea corupţilor nu din ceea ce îi doare pe români, respectiv dezastrul din Educaţie şi Sănătate.

"Ne chinuim de 27 de ani să scăpăm şi încă nu reuşim. Nu înţeleg cum poţi să accepţi să fii bătaia de joc a unor oameni fără Dumnezeu. Sunt nişte oameni care nu merită să fie acolo şi care nu fac decât să îşi bată joc de toţi românii cinstiţi, educaţi şi civilizaţi de pretutindeni!", spune o persoană.

"Avem probleme în educaţie, avem probleme în sistemul de sănătate şi nu sunt puţine, avem probleme în administraţie şi cea mai mare problemă care acum există pentru dumnealor e grija pentru puşcăriaşi care stau 3 în pat, ceea ce nu e real, să fim serioşi, mai real e că în spitale oamenii stau 3 în pat, copiii bolnavi de cancer nu mai beneficiază de tratament de o lună...

Aceşti oameni mint, nu mai au credibilitate, indiferent ce spun, fac cu totul altceva. Suntem luaţi de proşti, poporul ăsta nu e prost, poporul ăsta nu este un popor care să accepte măgării de genul ăsta, nu mai suntem înainte de '89, sunt alte generaţii de oameni. Şi nu doar generaţiile noi, sunt şi oameni pensionari care înţeleg în ce direcţie se îndreaptă politica şi ţara şi îşi fac griji pentru copii şi nepoţi. Nu toţi şi-au vândut votul şi viitorul copiilor şi nepoţilor lor pentru 100 de lei la pensie", spune o protestatară.

Şi, confirmându-i parcă spusele, o doamnă în vârstă spune că a venit în Piaţă pentru fetele ei plecate în străinătate, pentru nepoţi, pentru că nu mai vrea să fie o bunică internaţională ci una care-şi creşte nepoţii aici, în ţara pe care o iubeşte.

"Mă motivează în primul rând că fetele mele, copiii mei sunt în străinătate. Mi-aş fi dorit să fiu alături de ele, mi-aş fi dorit să fiu o bunică nu internaţională, să-mi cresc nepoţii aici, că iubim ţara asta. Mă motivează că s-a dus şi ultima speranţă cu acest guvern mincinos, acest guvern care iacă, îşi bate joc de noi. Nu a ieşit nimeni să ne întrebe ce vrem. Nu stiu cât mai am de trăit şi vreau să trăiesc... de când eram mică stiu că sunt generaţia de sacrificiu, am avut extraordinar de multe frustrări că eram generaţia de sacrificiu, speram să trăim într-o lume mai bună, iaca ce lume bună! Mă motivează să fiu aici până când mor", spune femeia.

* * *

UPDATE. În jur de 400 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei de unde, la ora 19:00, vor pleca în marş spre Parlament.

* * *

Duminică românii sunt aşteptaţi din nou în stradă, începând cu ora 18.00, în Piaţa Victoriei, de unde, în jurul orei 19.00, vor porni în marş spre Parlamentul în care Şerban Nicolae şi unii dintre colegii săi încearcă din nou să graţieze corupţii.

Se pare că unii protestatari intenţionează să-şi petreacă noaptea în stradă, pentru a-i da dimineaţa bineţe lui Liviu Dragnea, când acesta va veni la serviciu în Parlament.

"OUG 13 revine pe filieră parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie. Este esenţa prescurtată a amendamentelor propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae.", scriu, pe Facebook, organizatorii evenimentului, reamintind că deşi Şerban Nicolae susţine că cei care sunt corupţi trebuie să stea 3 într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară, "corupţii trebuie să stea la puşcărie iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie."

Nu doar amendamentele lui Nicolae îi nemulţumesc pe români, parlamentarii şi Guvernul le-au dat cât şi alte motive pentru a ieşi în stradă. "Corupţia ucide" enumeră parte dintre ele: nesustenabile dublări de salarii promise de Olguţa Vasilescu, OUG 9 şi 6 care practic permit prăduirea bugetului public, restauraţia în sănătate etc.

"România o să intre în faliment, pe modelul Greciei.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla.

„Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi din sănătate. (...) Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari“, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu la postul de televiziune România TV."

România chiar o să intre în faliment.

OUG 9 va permite primăriilor să cheltuiască bani care încă nu există. Adică copiii tăi o să plătească pentru ce au cheltuit ei acum.

http://www.digi24.ro/ştiri/actualitate/politica/cheltuieli-fără-limita-oug-9-a-trecut-de-senat-682380

Dispare reforma din Sănătate, Mediu făcută de guvernul Cioloş

OUG 79, care ar permite să avem directori de spitale aleşi prin concurs, nu şpagă şi relaţii, a fost respinsă în Senat, se discută în Camera Deputăţiilor

http://www.digi24.ro/ştiri/actualitate/sănătate/oug-79-respinsa-vlad-voiculescu-mi-e-ruşine-de-senatul-tarii-mele-679899

OUG 51/2016, care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri, e pe lista neagră, în Parlament

Mai mult, în urma adoptării OUG 51/2016, Comisia Europeană a anulat procedura de infringement declanşată împotriva României, tocmai pentru netranspunerea prevederilor din regulamente. Considerăm că prevederile OUG 51/2016 reprezintă, în cea mai mare parte, un instrument esenţial în lupta împotriva tăierilor ilegale de pădure şi este necesar ca aceste prevederi să fie adoptate prin lege.

Deci, dacă scăpăm de această lege, riscăm să fim amendaţi din nou", scriu organizatorii protestului.

Credit foto: Mihuţ Savu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne