Studenţii moldoveni pot obţine burse de studii în Franţa

Râul Sena din Paris, Franţa
Râul Sena din Paris, Franţa (MARTIN BUREAU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.03.2014

Guvernul Franţei a oferit pentru anul academic 2014-2015 douăzeci de burse de studii de masterat şi doctorat cetăţenilor Republicii Moldova.
Potrivit Ambasadei Franţei în R. Moldova, bursa de studii de masterat este acordată tuturor studenţilor care au absolvit masteratul sau sînt în primul an la acest nivel de formare. De regulă, această bursă este alocată candidaţilor pentru o perioadă de nouă luni.

Bursa de studii de doctorat este oferită pentru o perioadă de 15 luni, repartizate pe durata a trei ani de cercetare, pentru realizarea unei teze în cotutelă, cu susţinerea unui coordonator ştiinţific din Republica Moldova şi a altuia din Franţa.

Bursa Guvernului francez include o alocaţie lunară de subzistenţă în valoare de 767 de euro, o acoperire a cheltuielilor de înscriere universitară în valoare de 6 100 de euro pe an, asigurare socială franceză şi acces prioritar la căminele universitare. Cheltuielile legate de deplasare în Franţa vor fi acoperite de beneficiarii burselor.

Pentru depunerea dosarului candidatul trebuie, în particular, să fie titular al unei diplome de studii superioare recunoscută de Republica Moldova, să cunoască limba franceză şi să fie înscris sau în curs de înscriere la următorul an de studii la unul din nivelurile de formare vizate.

Dosarul poate fi depus pînă la 31 martie 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor