SUA - Grupuri socialiste secrete, legate de China, implicate în revoltele violente organizate de Black Lives Matter

Protest violent al Black Lives Matter în Minnesota, SUA, mai 2020
Protest violent al Black Lives Matter în Minnesota, SUA, mai 2020 (YouTube Screenshot)

În timp ce majoritatea oamenilor ştiu că organizaţia Black Lives Matter (BLM) s-a aflat în mare parte în spatele revoltelor din 2020 din SUA care au urmat morţii lui George Floyd, autorul Peter Schweizer a descoperit un aspect neaşteptat, relatează Breitbart News.

Potrivit cărţii lui Schweizer, Blood Money: Why the Powerful Turn a Blind Eye While China Kills Americans, multe dintre revoltele aparent spontane au fost de fapt organizate de membrii unor organizaţii radicale puţin cunoscute, susţinute şi finanţate de China, precizează publicaţia citată.

Unul dintre aceste grupuri, Organizaţia Socialistă Freedom Road (FRSO), care este "secretă" şi "pro-Beijing", a dat naştere unei ramuri numită Liberation Road - din care un presupus membru, Montague Simmons, a fondat Organizaţia pentru Lupta Negrilor (OBS). Simmons avea să recunoască mai târziu, în timpul unei prezentări, că a adus aproximativ 10.000 de activişti din afara statului pentru a participa la acţiuni de protest.

Potrivit autorului de stânga Max Elbaum - care a scris istoria definitorie a mişcării radicale - FRSO are antecedente extinse în a primi "indicaţii de la Beijing".

Conform Breitbart News:

Schweizer scrie că, începând cu Ferguson, activiştii FRSO au jucat un rol important în următoarea jumătate de deceniu, împingând protestele spre violenţă.

Când protestele BLM au izbucnit în mai 2020, în urma morţii lui George Floyd, amprentele membrilor FRSO erau peste tot.

La câteva săptămâni după ce protestele BLM au izbucnit în Minneapolis, soţia secretarului politic al FRSO, Steff Yorek, Jess Sundin, s-a lăudat cu organizarea de mitinguri nocturne şi cu golirea secţiei de poliţie, a magazinului Target şi a altor magazine importante, numindu-le "absolut legate, conectate şi parte a mişcării".

"Nu vă pot spune câtă bucurie ne-a adus tuturor să vedem secţia a treia distrusă", a spus ea.

În august 2020, Michael Sampson, membru FRSO, a fost implicat în revolte în Kenosha, Wisconsin - unde organizaţia are o filială. Sampson a organizat, de asemenea, un protest în Jacksonville, Florida.

În 2022, FRSO a promis în mod deschis sprijinul său pentru Partidul Comunist Chinez, scriind într-o scrisoare:

Dragi tovarăşi,

Organizaţia Socialistă Drumul Libertăţii felicită conducerea Partidului Comunist Chinez, cu tovarăşul Xi Jinping în centrul său, pentru marile succese obţinute la cel de-al 20-lea Congres Naţional. . . . China socialistă este un exemplu pentru popoarele asuprite de pretutindeni care tânjesc după un viitor mai bun.

Încă o dată, felicitări pentru succesul celui de-al 20-lea Congres. Partidul Comunist Chinez este cu adevărat un mare partid politic care şi-a dovedit capacitatea de a face lucruri măreţe. Trăiască Partidul Comunist din China!

Trăiască unitatea dintre poporul chinez şi poporul american! Salutări frăţeşti.

O altă grupare secretă cu legături cu Beijingul este Partidul pentru Socialism şi Eliberare (PSL), care a contribuit la dezbinarea socială din America încă de la Ferguson.

Brian Becker, membru al PSL şi director naţional al Coaliţiei ANSWER, a încadrat protestele de la Ferguson ca fiind o "rebeliune". Grupul (PSL) a distribuit fluturaşi în tot oraşul Ferguson în care se afirma: "Nu poate exista pace cu acest sistem! . . . Partidul pentru Socialism şi Eliberare este alături de cei din stradă - ei au tot dreptul să se revolte. . . sistemul este criminal ... . Poliţiştii sunt adevăratele bande".

Potrivit lui Becker - care a luat apărarea Partidului Comunist Chinez pentru masacrul din Piaţa Tiananmen "care nu a fost", în timp ce a criticat brutalitatea poliţiei din America -, este "responsabilitatea tuturor revoluţionarilor şi a oamenilor progresişti să reziste ofensivei imperialiste şi să ofere o apărare politică militantă guvernului chinez".

Becker a fost chiar intervievat de publicaţia Global Times, finanţată de Partidul Comunist Chinez, pentru un articol intitulat "Obiectivele socialiste ale Chinei, o sursă de inspiraţie pentru cei care caută o alternativă umanistă: Socialistul Anti-Război".

De asemenea, el a apărut în mass-media chineză de stat, unde a criticat Statele Unite, apărând în acelaşi timp Partidul Comunist Chinez.

Un alt lider PSL, Eugene Puryear din Washington DC, a fost implicat activ în protestele legate de moartea lui George Floyd din Minneapolis, Philadelphia şi DC.

Puryear a lăudat în mod similar China şi chiar a găzduit un episod de podcast intitulat: "De ce va câştiga China: Capitalismul se prăbuşeşte în mod inerent".

În plus, el s-a referit la criticile privind situaţia drepturilor omului din China ca fiind "propagandă belicoasă".

Potrivit Breitbart News:

PSL a organizat, de asemenea, un protest în Denver în iulie 2020, unde o mulţime de 600 de persoane a înconjurat secţia Districtului 1 a Departamentului de Poliţie din Aurora şi a baricadat-o timp de mai bine de şapte ore. Patru membri PSL au fost arestaţi şi acuzaţi de incitare şi provocare de revoltă.

PSL a organizat, de asemenea, unele dintre cele mai mari demonstraţii din Philadelphia, potrivit Philadelphia Inquirer. Ziarul "nu şi-a informat cititorii despre legăturile strânse ale PSL cu Beijingul sau despre apărarea de către organizaţie a brutalităţii poliţieneşti mai ample şi mai răspândite în China", scrie Schweizer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii