SUA îndeamnă aliaţii să interzică firmelor furnizarea de service la instrumente cheie de fabricare a cipurilor pentru China

(Captură Foto)

Statele Unite le cer aliaţilor să oprească companiile naţionale de a mai repara anumite instrumente de fabricare a cipurilor pentru clienţii chinezi, a declarat miercuri un oficial al Departamentului de Comerţ al SUA, în timp ce îşi intensifică eforturile de a limita capacităţile de fabricare a cipurilor din China.

"Lucrăm cu aliaţii noştri pentru a determina ce este important să deservim şi ce nu este important să deservim. Facem presiuni pentru ca acele componente cheie să nu fie deservite, iar acestea sunt discuţii pe care le avem cu aliaţii noştri", a declarat şeful departamentului de control al exporturilor, Alan Estevez, citat de Reuters.

Washingtonul a fost blocat de ani de zile într-un război tehnologic cu Beijingul, încercând să împiedice China să producă cipuri mai avansate care ar putea fi folosite pentru a-şi întări armata.

Administraţia Biden a anunţat noi restricţii asupra livrărilor de instrumente de producere a cipurilor fabricate în America către fabricile chinezeşti avansate de cipuri în 2022 şi a convins producătorii cheie de instrumente de fabricare a cipurilor, Japonia şi Olanda, să le urmeze exemplul cu propriile controale.

Normele americane au împiedicat companiile americane de a continua să asigure service-ul pentru uneltele pe care firmele chineze le-au cumpărat înainte de noile reglementări, dar normele olandeze şi japoneze nu au inclus restricţii similare.

Acest lucru i-a determinat pe oficialii americani să convingă aliaţii să reflecte restricţiile americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe