SUA trimite avioane de luptă F-22 în Europa în contextulul amplificării agresiunii ruseşti

Avion de luptă american F-22 Raptor.
Avion de luptă american F-22 Raptor. (Captură Foto)
Andrei Popescu
25.08.2015

SUA a anunţat că va trimite mai multe avioane de luptă avansate F-22 în Europa, adăugând că această mişcare urmăreşte să susţină aliaţii est-europeni îngrijoraţi de agresiunea rusească, conform Deutsche Welle.

“Activitatea militară a Rusiei în Ucraina continuă să reprezinte o mare îngrijorare pentru noi şi pentru aliaţii noştri europeni”, a declarat Deborah James, şefa Forţelor Aeriene americane.

Mişcarea va permite piloţilor avioanelor de luptă F-22 să câştige mai multă experienţă în privinţa terenului european, a declarat James.

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Mark A. Welsh, a declarat că mişcarea va permite testarea abilităţii avioanelor F-22 de a comunica şi lupta alături de alte avioane de luptă avansate operate de aliaţii europeni.

Oficialii nu au declarat când şi unde în Europa vor fi trimise avioanele de luptă F-22.

F-22, produs de Lockheed Martin şi Boeing, este un avion de vânătoare cu un singur loc şi face parte din generaţia a cincea de avioane militare, care dispun de supermanevrabilitate şi tehnologie stealth. A fost proiectat în primul rând ca un avion de vânătoare cu superioritate aeriană, dar are şi alte capabilităţi adiţionale cum ar fi atacuri la sol, tehnici de luptă folosind arme electronice şi rolul de interceptare a semnalelor inamice.

SUA a folosit aceste avioane de luptă pentru desfăşurarea unora dintre atacurile sale împotriva poziţiilor grupului terorist Statul Islamic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor