Tabăra lui Cîţu, săgeţi către Orban: E dezonorant ca preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public împotriva premierului

Florin Cîţu şi Ludovic Orban
Florin Cîţu şi Ludovic Orban (Screenshot)

Nu mai puţin de 67 de senatori, deputaţi şi lideri liberali de la nivel central şi local, din echipa lui Florin Cîţu, îl acuză pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, că susţine “campania de linşaj public” împotriva premierului. În plus, într-un comunicat de presă, aceştia şi-au exprimat susţinerea pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor.

De asemenea, semnatarii documentului – printre care se numără primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, ministrul Muncii, Raluca Turcan, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu sau preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur - îi mai cer lui Orban să înceteze atacurile la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi să nu mai “încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj” la adresa premierului Cîţu.

“Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru”, se arată în document.

Solicitarea celor 67 de lideri PNL vine în contextul în care surse liberale au declarat, pentru Ziare.com, că Ludovic Orban va încerca să blocheze, în Biroul Politic Naţional al partidului, numirea lui Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor.

Potrivit surselor respective, Orban ar fi preferat ca ministerul să fie preluat de liderul PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, dar acesta a refuzat, pe motiv că vrea să rămână neutru în lupta pentru putere din partid. Huţucă este unul dintre puţinii lideri PNL (alături de Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Gheorghe Falcă) care nu s-au poziţionat deocamdată în nicio tabără înainte de Congres.

În continuare, redăm integral comunicatul de presă:

Apel la responsabilitate şi decenţă!

În legătură cu ultimele apariţii publice ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîţu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic şi declaraţiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.

Considerăm că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public împotriva premierului susţinut de Partidul Naţional Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.

Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii şapte ani. Ne delimităm de genul ăsta de politică!

Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL ar trebui să fie o competiţie onestă, corectă, nu o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în faţa adversarilor.

Trebuie să fim uniţi acum şi vom fi şi mai uniţi, după 25 septembrie. Florin Cîţu îi va aduce pe toţi liderii partidului la aceeaşi masă, indiferent de opţiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, şi nu unilateral!

Vom pune în prim-plan guvernarea! Performanţele obţinute arată rezultate de necontestat. Creşterea economică de 13%, anunţată de INS, dovedeşte că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîţu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puţin până în 2024.

În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important şi vom susţine această candidatură, mâine, în cadrul şedinţei BPN.

Facem apel la responsabilitate! Şi ne delimităm de toate discursurile sau acţiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât şi viitorul PNL!

Semnatari:

Emil Boc

Primar

Cluj

Rareş Bogdan

Prim-vicepreşedinte PNL şi europarlamentar

Iulian Dumitrescu

Prim-vicepreşedinte PNL şi Preşedinte PNL

Prahova

Raluca Turcan

Ministru, Prim-vicepreşedinte PNL şi Preşedinte PNL

Sibiu

Robert Sighiartău

Secretar general PNL şi deputat

Bistriţa-Năsăud

Ion Dumitrel

Preşedinte CJ

Alba

Mihai Lupu

Preşedinte CJ

Constanţa

Hubert Thuma

Preşedinte CJ

Ilfov

Ionel Bogdan

Preşedinte CJ

Maramureş

Daniela Cîmpean

Preşedinte CJ

Sibiu

Gheorghe Flutur

Preşedinte CJ

Suceava

Alin Nica

Preşedinte CJ

Timiş

Dinu Iancu Sălăjanu

Preşedinte CJ

Sălaj

Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naţionale

Dolj

Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne şi Preşedinte PNL

Sălaj

Virgil Popescu

Ministrul Energiei şi Preşedinte PNL

Mehedinţi

Sorin Câmpeanu

Ministrul Educaţiei

Bucureşti

Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii

Suceava

Florin Roman

Vicepreşedinte PNL

Alba

Ciprian Ciucu

Preşedinte PNL

Bucureşti

Monica Anisie

Preşedinte PNL

Bucureşti, Sector 2

Pavel Popescu

Preşedinte PNL

Bucureşti, Sector 4

Mircea Fechet

Preşedinte PNL

Bacău

Costel Şoptică

Preşedinte PNL

Botoşani

Gabriel Avrămescu

Preşedinte PNL

Buzău

Ciprian Pandea

Preşedinte PNL

Călăraşi

Daniel Buda

Preşedinte PNL

Cluj

Ştefan Stoica

Preşedinte PNL

Dolj

George Stânga

Preşedinte PNL

Galaţi

Dan Vîlceanu

Preşedinte PNL

Gorj

Vetuţa Stănescu

Preşedinte PNL

Hunedoara

Dragoş Soare

Preşedinte PNL

Ialomiţa

Alexandru Muraru

Preşedinte PNL

Iaşi

Ciprian Dobre

Preşedinte PNL

Mureş

George Lazăr

Preşedinte PNL

Neamţ

Liviu Voiculescu

Preşedinte PNL

Olt

Adrian Cozma

Preşedinte PNL

Satu Mare

Eugen Pîrvulescu

Preşedinte PNL

Teleorman

Nelu Tătaru

Preşedinte PNL

Vaslui

Alina Gorghiu

Vicepreşedinte Senat

Mara Mareş

Preşedinte TNL

Stelian Bujduveanu

Viceprimar

Bucureşti

Vergil Chiţac

Primar

Constanţa

Tiberiu Iacob Ridzi

Primar Petroşani

Ion Lungu

Primar municipiu

Suceava

Cristian Buşoi

Eurodeputat

Bucureşti

Daniel Fenechiu

Senator

Bacău

Vasile Cristian Achiţei

Senator

Botoşani

Lucică Muntean

Senator

Hunedoara

Cristian Tăgârlas

Senator

Maramureş

Stela Firu

Senator

Mehedinţi

Eugen Ţapu Nazare

Senator

Neamţ

Roberta Anastase

Senator

Prahova

Nicolae Neagu

Senator

Sibiu

Daniel Constantin

Deputat

Argeş

Cristian Băcanu

Deputat

Bucureşti, Sector 5

Dumitru Marculescu

Deputat

Cluj

Toma Petcu

Deputat

Giurgiu

Gheorghe Pecingina

Deputat

Gorj

Florin Alexe

Deputat

Maramureş

Mara Calista

Deputat

Neamţ

Marilen Pirtea

Deputat

Timiş

Cosmin Sandru

Deputat

Timiş

Tudor Polak

Deputat

Vaslui

Cătălin Boboc

Secretar de stat MMPS

Brăila

Claudia Benchescu

Subsecretar de stat MAI

Victor Paul Dobre

Vicepreşedinte PNL

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne