Tancuri şi alte arme chineze se află pe teritoriul Rusiei pentru o “competiţie” militară

Sistemul chinez PLL-05.
Sistemul chinez PLL-05. (Captură Foto)

Ministerul rus al Apărării a declarat că s-a încheiat cu succes procesul de desfăşurare a personalului militar chinez - alături de tancuri, piese de artilerie şi alte materiale - în diverse regiuni ale Rusiei, conform Agenţiei de ştiri Sputnik. Chinezii se pregătesc pentru a participa la Jocurile Internaţionale ale Armatei, alături de alte 14 ţări.

Jocurile vor avea loc în primele 15 zile ale lunii august şi vor include 13 competiţii diferite pe echipe, dintre care Biatlonul Tancurilor şi proba de acrobaţii aeriene Aviadarts fiind cele mai importante.

Pe lângă China, vor participa şi echipe militare din India, Kuweit, Venezuela, Angola, Mongolia, Belarus, Armenia, Kîrgîzstan şi Rusia, naţiunea gazdă. Anul trecut, China a câştigat medalia de bronz în Biatlonul Tancurilor, în timp ce Armenia a câştigat-o pe cea de argint, iar Rusia pe cea de aur.

Conform raportului de duminică al Ministerului rus al Apărării, Armata chineză de Eliberare a Poporului a adus tancuri Type-96 pentru a participa la Biatlonul Tancurilor şi patru vehicule de luptă ale infanteriei destinate unei alte competiţii.

Mai mult, armata chineză va folosi diverse sisteme de artilerie la aceste Jocuri. De exemplu, sistemul PLL-05 va fi folosit în cadrul competiţiei “Maeştrii focului de artilerie”, care va avea loc în apropiere de Saratov, în regiunea rusească Volga.

În total, China va fi prezentă cu 13 echipe la competiţia militară din Rusia din acest an. A fost nevoie de două săptămâni şi 166 de vagoane de tren pentru a transporta întregul personal militar şi armament, conform website-ului Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, pe lângă vehicule blindate şi piese de artilerie, Beijingul a adus pentru aceste Jocuri diverse vehicule de recunoaştere şi pentru toate tipurile de terenuri, diverse sisteme de apărare antirachetă, camioane de transport, ambarcaţiuni, un pod mecanizat şi un centru mobil de întreţinere.

Mai mult, piloţii chinezi vor concura în competiţia Aviadarts cu propriile lor avioane de luptă Su-20MKK de producţie rusească.

Cooperarea dintre forţele militare ruse şi chineze s-a intensificat în toate domeniile, inclusiv în cultură, în condiţiile în care relaţia dintre Rusia şi Occident s-a deteriorat constant de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi implicarea Moscovei în conflictul separatist din estul Ucrainei. O expoziţie a studioului de artă militară rusească Grekov va fi deschisă la Muzeul Militar al Revoluţiei Populare Chineze din Beijing în luna septembrie şi va fi dedicată celei de-a 70-a aniversări a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe