Tăriceanu prea ocupat pentru consultări de interes naţional

Călin Popescu Tăriceanu a declinat şi cea de a doua invitaţie, venită de la şeful statului, de a lua parte la consultări pe tema rezultatului referendumului din Marea Britanie.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu va participa la consultările organizate de şeful statului la Cotroceni pe tema Brexit-ului, ca urmare a unor angajamente luate anterior, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al şefului Camerei Superioare, Andrei Alexandru.

"Ca urmare a unor angajamente anterioare, dl Tăriceanu nu participă la consultările de la Cotroceni privind o serie de probleme din Uniunea Europeană şi implicaţiile lor asupra României. De altfel, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele României purtate joi, la iniţiativa dlui Tăriceanu, a rezultat că întâlnirile organizate de Administraţia Prezidenţială pe această temă vor continua, existând dorinţă din partea ambilor de a contribui la definirea unor soluţii care să ţină seamă de interesele României, ale cetăţenilor români care se află în Marea Britanie, cât şi de necesitatea unor acţiuni şi măsuri solidare ale membrilor UE", a precizat Andrei Alexandru, citat de Agerpres.

Acesta este cel de al doilea refuz consecutiv al lui Tăriceanu de a lua parte la discuţiile organizate de Administraţia Prezidenţială pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie. Şeful Senatului nu a onorat nici pe 24 iunie invitaţia lui Iohannis la consultări, pe motiv că nu avea pregătită o analiză a impactului acestei decizii a britanicilor.

Reamintim că Iohannis a convocat luni, începând cu ora 17, la Palatul Cotroceni, cea de-a doua rundă de consultări pe tema Brexitului. La discuţii vor lua parte premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne