Tatăl lui Elon Musk se teme că fiul său "ar putea fi asasinat" [The Sun]

Elon Musk
Elon Musk (captura video)

Tatăl lui Elon Musk se teme că fiul său, care actualmente este considerat cel mai bogat om din lume, ar putea fi asasinat pentru că se opune guvernului american.

În vârstă de 77 de ani, Errol Musk, care este inginer electromecanic pensionar, a spus publicaţiei The Sun că are temeri serioase în ceea ce priveşte siguranţa celui mai mare fiu al său, Elon.

Errol Musk, tatăl lui Elon Musk
Errol Musk, tatăl lui Elon Musk (Youtube - screenshot)

Musk, în vârstă de 52 de ani, se confruntă în prezent cu o avalanşă de atacuri juridice din partea Departamentului de Justiţie şi cu o campanie negativă în presă care îl vizează. Aceasta vine după ce preşedintele Joe Biden a sugerat, în iulie, că "există o mulţime de modalităţi" de investigare a magnatului din domeniul tehnologiei.

Musk a glumit anterior că ar putea "muri în circumstanţe misterioase".

Dar Errol a declarat în exclusivitate pentru The U.S. Sun că atât el, cât şi Elon sunt îngrijoraţi de ceea ce i s-ar putea întâmpla "juniorului".

Reacţionând la un articol recent din New Yorker al jurnalistului Ronan Farrow, intitulat "Elon Musk's Shadow Rule" ["Guvernarea din umbră a lui Elon Musk" - n.tr.], Errol a spus că materialul este "o lovitură, o salvă de deschidere sponsorizată de guvernul din umbră împotriva lui Elon".

"Slăbirea inamicului, ca o artilerie înainte de atacul propriu-zis şi pregătirea poporului mereu supus pentru atac", a adăugat Musk senior.

Întrebat dacă se teme că "guvernul din umbră" va încerca să îl asasineze pe Elon, el a răspuns că "Da."

Errol, care a declarat anterior pentru The U.S. Sun că l-a avertizat pe fiul său să îşi întărească securitatea, a declarat că Elon împărtăşeşte aceeaşi teamă.

Articolul lui Farrow susţinea că "influenţa lui Musk este mai neruşinată şi mai expansivă" decât "amestecul anterior al oligarhilor şi al altor interese băneşti în soarta naţiunilor". Acesta a fost publicat cu doar câteva zile înainte ca Departamentul de Justiţie să dea în judecată compania SpaceX a lui Musk pentru că ar fi discriminat beneficiarii de azil şi refugiaţii la angajare.

Miercuri a ieşit la iveală faptul că procurorii federali investighează, de asemenea, presupusa utilizare de către Tesla a fondurilor companiei pentru a-i construi lui Musk o vilă în Texas.

Demersurile legale vin după ce Joe Biden a sugerat, în iulie, că Musk ar putea fi investigat pentru cumpărarea X, fostul Twitter, cu ajutorul unui conglomerat din Arabia Saudită.

Întrebat dacă Musk reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale, preşedintele american a spus: "Cooperarea şi/sau relaţiile tehnice ale lui Elon Musk cu alte ţări merită să fie analizate".

"Indiferent dacă face sau nu ceva nepotrivit, nu sugerez acest lucru. Sugerez că merită să fie analizate şi asta e tot ce voi spune. Există o mulţime de căi", a adăugat Biden potrivit sursei citate.

Musk a înfuriat criticii de când a preluat controlul Twitter în noiembrie anul trecut. El a fost acuzat că a permis o creştere a discursului instigator la ură şi a dezinformării pe platforma de socializare, pe care a redenumit-o recent X.

Susţinătorii săi spun că a permis o mai mare libertate de exprimare după acuzaţiile de cenzură în masă pe platformă, sub presiunea agenţiilor guvernamentale.

Marţi - cu o zi înainte ca DOJ să anunţe cazul de discriminare împotriva SpaceX - X a declarat: "În prezent, ne extindem echipele de siguranţă şi alegeri pentru a ne concentra pe combaterea manipulării, scoaterea la suprafaţă a conturilor neautentice şi monitorizarea atentă a platformei pentru ameninţări emergente".

"Activitatea noastră este în curs de desfăşurare. Aceste investiţii sporite în oameni, politici şi produse vor asigura şi mai mult accesul comunităţilor noastre la un discurs politic deschis, corect şi sigur pe X", a mai anunţat compania.

Elon a glumit că ar putea fi asasinat după ce fostul şef al agenţiei spaţiale ruse Dmitri Rogozin a făcut o ameninţare voalată cu privire la furnizarea de către Musk a serviciului său de internet prin satelit Starlink în Ucraina, în luna mai a anului trecut.

Musk a părut mai serios când a declarat în decembrie că există "cu siguranţă un anumit risc" ca el să fie ucis.

"Sincer, riscul ca ceva rău să mi se întâmple, sau chiar să fiu împuşcat la propriu, este destul de semnificativ. Nu este atât de greu să ucizi pe cineva dacă ai vrea, aşa că sper că nu o fac, iar soarta îmi zâmbeşte şi nu se întâmplă", a declarat Elon Musk într-o discuţie audio, pe Twitter Spaces.

Errol a declarat, în iunie, că el crede că Elon s-a pus într-o "situaţie fără ieşire" cu o luptă în cuşcă cu directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, subliniind faptul că "umilinţa ar fi totală" pentru Elon dacă va pierde împotriva lui Zuckerberg.

De asemenea, Errol a precizat că o fotografie a fiului său generată de AI este "total inexactă" şi a răspândit fotografii din copilărie pentru a-şi demonstra punctul de vedere.

În aprilie, Errol a dezvăluit detalii despre afirmaţia sa că ar fi cumpărat cândva o parte dintr-o afacere cu smaralde din Zambia, lucru pe care Elon l-a contestat.

La începutul acestui an, Errol a declarat că fiul său este o "forţă a binelui" care crede, de asemenea, că internetul ar fi fost inventat până în anul 1900 dacă Napoleon Bonaparte nu ar fi fost învins. Mai mult, în luna septembrie a anului trecut, Errol a recunoscut că a împuşcat infractori înarmaţi în Africa de Sud în 1998, în timp ce fiica sa Ali, pe atunci în vârstă de şase ani, se agăţa de piciorul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe