Tenis: Horia Tecău vrea să câştige şi anul acesta turneul BRD Năstase Tiriac Trophy la dublu

Tenismanul român Horia Tecău. (Mike Ehrmann / Getty Images)
Epoch Times România
03.04.2014

Tenismanul Horia Tecău a declarat joi, că doreşte să câştige pentru a treia oară consecutiv proba de dublu a turneului BRD Năstase Tiriac Trophy, care va avea loc la Arenele BNR din Bucureşti, în perioada 19-27 aprilie.

''După ce am câştigat ediţiile turneului de la Bucureşti, în ultimii doi ani, în 2012 alături de Robert Lindstedt şi în 2013 alături de Max Mirnîi, acum îmi doresc să câştig din nou. Am un nou partener în ediţia din 2014, este vorba despre olandezul Jean-Julien Rojer. Mă bucur că a fost de acord să jucăm dublu împreună. Bucureştiul a reprezentat în fiecare an un turneu important, mai ales de când s-a schimbat data şi este la începutul sezonului de zgură'', a spus Horia Tecău.

''Să joci acasă un turneu, la începutul sezonului de zgură este important. Am avut doi ani la rând câte un sezon bun pe zgură, cred că şi datorită faptului că am reuşit să câştig competiţia de la Bucureşti. Este un turneu foarte important pentru noi, îl tratăm ca pe un Grand Şlam şi dorim foarte mult să învingem aici'', a mai declarat Horia Tecău.

Tenismanul român, aflat pe locul 21 în clasamentul ATP de dublu, s-a antrenat câteva zile la Bucureşti, alături de ceilalţi jucători de top ai României.
''Astăzi m-am antrenat cu Marius Copil, şi ieri tot cu Marius am jucat. Mă bucur că suntem toţi aici, la Bucureşti, cu Victor Hănescu, cu Victor Crivoi. Crivoi a plecat astăzi la Casablanca, Hănescu pleacă mâine, iar eu poimâine. Dar, în aceste zile am fost toţi aici, ne-am antrenat împreună. Este mult mai distractiv aşa, ne motivăm mult unul pe celălalt. Avem antrenamente foarte bune împreună''.

''La Casablanca voi face dublu tot cu Jean-Julien Rojer, este primul turneu pe zgură din acest an. În ultimele trei turnee am pierdut în primul tur, au fost partide foarte strânse, am pierdut la un punct, două diferenţă. Acum, sperăm să câştigăm câteva meciuri la Casablanca, pentru a avea mai mare încredere pentru competiţiile de la Monte Carlo şi Bucureşti'', a mai arătat Tecău.

În privinţa obiectivelor sale pentru anul competiţional 2014, Tecău a precizat: ''Îmi doresc mult ca la finalul acestui an să fim la Turneul Campionilor, să fim iar în primii 10 jucători de dublu ai lumii. Îmi doresc apoi să câştig alături de Jean-Julien Rojer primul titlu de Masters Series şi primul turneu de Grand Şlam împreună. Acestea sunt obiectivele pe termen lung, până la finalul anului. Dar, pentru a le atinge pe acestea, trebuie să avem grijă de obiectivele cu termene mai apropiate, adică antrenamentele, pregătirea, procedeele şi loviturile pentru care lucrăm în fiecare zi. Aici este concentrarea noastră, pentru că ştim că dacă ajungem să perfecţionăm ceea ce facem la antrenamente, apoi vor veni cu siguranţă şi rezultatele''.

Olandezul Jean-Julien Rojer, partenerul lui Tecău din acest an, ocupă locul 34 în clasamentul de dublu. Tecău şi Rojer au jucat în 2014 două finale, la Zagreb (câştigată) şi la Rotterdam (pierdută). Tecău a jucat 31 de finale ATP de dublu în carieră, dintre care a câştigat 17.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor