Carmen Dan a depus plângere împotriva "Mortului lui Dragnea"

Carmen Dan îl acuză de denunţ calomnios, şantaj, atac la ordinea constituţională şi de organizare de grup infracţional pe Romică Părpălea, după ce acesta i-a reclamat la DNA atât pe ea cât şi pe şeful ei pe linie de partid, Liviu Dragnea, pentru fapte de corupţie.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a depus luni la DIICOT o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea, denunţător în dosarul "Referendumul" (dosar ce i-a adus lui Liviu Dragnea o condamnare de un an cu suspendare). În urmă cu mai puţin de două săptămâni, Părpălea a depus la DNA mai multe plângeri formulate împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care îi acuză de fapte de corupţie.

Potrivit B1 TV, plângerea ministrului de Interne este pentru denunţ calomnios, pentru şantaj, pentru atac la ordinea constituţională şi pentru organizare de grup infracţional.

”Acest personaj, pe treptele DNA, a anunţat că a depus denunţ împotriva mea, precizând că în calitate de prefect am făcut trafic de influenţă, abuz în serviciu şi posibil luare de mită. Această acţiune a intervenit după ce, în prealabil, în spaţiul public a apărut informaţia că urmează ca ministrului Carmen Dan să i se facă dosar penal. Acestea nu sunt lucruri întâmplătoare. Acest personaj s-a cerut singur că fie erou naţional. E dreptul meu ca cetăţean şi responsabilitatea mea ca ministru şi membru al CSAT să mă protejez”, a afirmat Dan, la ieşirea de la DIICOT.

Romică Părpălea este cunoscut drept "mortul lui Dragnea", întrucât în urmă cu patru ani Dragnea îi acuza pe procurori că l-au trimis în judecată în dosarul Referendumului în baza unui denunţ făcut de o persoană decedată în 1991. Imediat Romică Părpălea a ieşit cu declaraţii şi a spus că el este denunţătorul din Dosarul Referendumului şi că, iată, este viu.

Revenind în prezent, recent, Părpălea, fost vicepreşedinte al PSD Teleorman în perioada 2009-2012, a acuzat că în spatele Tel Drum stă Dragnea şi că vestita companie abonată la afaceri cu statul ar fi girat cu proprietăţi mobile şi imobile pentru credite care ar fi fost făcute de fiul lui Dragnea.

"Eu semnalam încă din 2012 că în spatele Tel Drum se află familia Dragnea (...). În privinţa privatizării Tel Drum, după ce Consiliul Judeţean a făcut investiţii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, fiind preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, a oferit această societate puternică unui apropiat care era preşedinte executiv la PSD, care eu am colaborat cu el foarte bine, Fişcuci Marian, care era pe zona Zimnicea. Eu, având domiciliu pe Bragadiru, aparţineam ca zonă de Zimnicea şi am colaborat foarte mult cu Fişcuci Marian. Am observat că domnul Dragnea pe toate posturile de televiziune spune că nu îl cunoaşte pe Marian Fişcuci. Sunt fotografii. (...) PNL nu a avut curajul să-i facă o plângere penală domnului Dragnea. Şi atunci a făcut o plângere penală pe numele unui mort din Turnu Măgurele. Când au descoperit organele de cercetare penală că persoana respectivă care făcuse denunţul era mort. După aceea, d-voastră de la Bucureşti aţi spus «dl Părpălea a înviat, e mortul din dosarul lui Dragnea»", a declarat denunţătorul, în faţa DNA.

Fostul lider PSD l-a acuzat pe Dragnea de "trafic de influenţă, abuz în serviciu, corupţie" şi i-a făcut o plângere penală şi ministrului de Interne Carmen Dan.

"I-am făcut o plângere penală doamnei Carmen Dan şi o să vedeţi, cu probe. Eu nu fac plângeri fără probe. Dumneaei trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu în perioada în care era prefect de Teleorman. Dacă vă uitaţi pe declaraţiile de avere ale consilierilor juridici, ale celor din aparatul prefectului de control, veţi vedea miliarde încasate din bugetul statului, din banul meu şi al dumneavoastră. Pe aceşti oameni i-a plantat aproape la fiecare primărie din judeţul Teleorman pentru a beneficia pe Legea 10 de anumite sporuri, până la 50% din salariu.

Şi atunci au făcut debandadă şi fraude foarte mari în bugetul de stat. Doamna Dan era atunci cea care verifica legalitatea documentelor în judeţul Teleorman, dar a demonstrat că împreună cu cei din aparatul propriu şi din declaraţia unui primar am înţeles că ar fi mers şi la dumneaei nişte sume de bani, deoarece aceste persoane au fost încadrate pe legea 10 la consiliile locale din multe localităţi. În cazul doamnei Carmen Dan - abuzul în serviciu, trafic de influenţă s-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul", a afirmat Romică Părpălea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne