Termenul pentru reînscrierea copiilor la grădiniţe a fost prelungit

Copii la grădiniţă
Copii la grădiniţă (Epoch Times România)

Perioada de reînscriere în învăţământul preşcolar a fost prelungită până pe data de 25 aprilie, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, datorită vacanţei de Paşte, care a decalat termenele prevăzute iniţial.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul ISMB, locurile libere după perioada de reînscriere se vor afişa pe data de 25 aprilie, iar înscrierile în învăţământul preşcolar vor începe din data de 28 aprilie.

Conform Agerpres, calendarul iniţial al înscrierilor prevedea ca preşcolarii care frecventează grădiniţa să fie reînscrişi de părinţi pentru anul şcolar următor până pe 17 aprilie, înscrierea copiilor nou veniţi în grădiniţe să se facă între 23 aprilie - 30 mai (prima etapă), iar în 3 iunie ar fi afişate locurile libere.

Dacă după reînscriere, efectivul de copiii înscrişi la grupă ajungea să fie mai mare de 20, conform Legii Educaţiei Naţionale, unităţile şcolare urmau să solicite Consiliului de Administraţie al ISMB aprobarea de funcţiona peste efectiv, a informat Inspectoratul Şcolar.
Pentru asigurarea transparenţei procesului de reînscriere/înscriere, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor avea obligaţia de a afişa la vedere capacitatea instituţiei, numărul de copii aprobat în planul de şcolarizare pentru anul viitor, cât şi criteriile generale stabilite de Consiliul de Administraţie pentru înscrierea copiilor.

De asemenea, vor fi afişate la vedere numărul de copii reînscrişi sau înscrişi zilnic din totalul disponibil, se mai precizează pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Reamintim că în fiecare an înscrierea copiilor la grădiniţele (bune) de stat a constituit un nesfârşit prilej de discuţii şi un calvar pentru o serie de părinţi. S-au raportat numeroase cazuri de bucureşteni care plătesc pentru o mutaţie fictivă în alt cartier, astfel încât să-şi poată înscrie copiii la grădiniţa bună pe care o doresc
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne