Tillerson: SUA va menţine “presiunea paşnică” asupra Coreei de Nord

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat că recenta lansare a trei rachete balistice de către Coreea de Nord a fost un act provocator, adăugând că totuşi SUA va continua să urmărească soluţionarea paşnică a tensiunilor.
Rex Tillerson
Rex Tillerson (Getty Images)

“Privim [testarea celor trei rachete] ca un act provocator împotriva SUA şi a aliaţilor săi”, a afirmat Rex Tillerson într-un interviu acordat duminică reţelei de televiziune Fox News.

“Vom continua campania noastră de a pune presiune în mod paşnic, lucrând cu aliaţii, cu China, pentru a vedea dacă putem aduce regimul din Phenian la masa negocierilor”, a adăugat Tillerson.

Coreea de Nord a lansat în 26 august trei rachete balistice de rază scurtă în Marea Japoniei, în largul coastei estice nord-coreene.

Biroul Statului Major al armatei Coreei de Sud a declarat că proiectilele au zburat pe o distanţă de aproximativ 250 de km, căzând în mare.

Comandamentul militar american din Pacific a precizat că a detectat trei rachete balistice de rază scurtă, precizând că două dintre rachete au eşuat în zbor şi a treia a explodat imediat după lansare.

Armata americană a declarat că rachetele nu au fost îndreptate spre teritoriul american Guam din Pacific.

Phenianul a ameninţat recent că va lansa rachete în apropierea insulei Guam, acţiune despre care preşedintele american Donald Trump a afirmat că nu va fi tolerată şi va primi o replică din partea americanilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe