Tone de alimente expirate, confiscate în Argeş

Peste şapte tone de carne expirată, 1.733 de ouă, mai mult de 900 de kg de produse lactate, 636 kg de peşte, 80 de litri de lapte şi mai bine de 1.100 kg preparate din carne au fost confiscate de inspectorii DSVSA din Argeş.
Carne de vacă şi de porc
Carne de vacă şi de porc (Sean Gallup / Getty Images)

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au desfăşurat, în luna martie, 542 de controale în judeţul Argeş în cadrul cărora au constatat o serie de nereguli pe care le-au sancţionat corespunzător, informează Mediafax.

"În cursul lunii martie DSVSA Argeş a efectuat un număr de 542 de controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice.

Au fost verificate unităţi cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie, abatoare, fabrici de preparate carne, fabrici de prelucrare a laptelui, ferme de vaci, porci şi găini, şcoli, depozite alimentare, o unitate de îmbuteliere apă, carmangerii, super/hipermarketuri, magazine alimentare, brutării, patiserii, cofetării, depozite cereale.

De asemenea, au fost efectuate controale în 286 de gospodării, două controale în stupine, nouă în cabinete medicale veterinare şi şapte în primării", a declarat directorul DSVSA Argeş, Daniel Gelu Lupu.

DSVSA Argeş a confiscat şi scos din consum 7.694 kg de carne expirată, 1.133 kg din carne, 636 kg peşte, 80l de lapte, 908 kg produse lactate, 1.733 de ouă şi sute de kilograme de alte produse expirate. Valoarea totală a acestor produse a fost de 157.615 de lei.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne