Traian Dobrinescu: În două luni combinatul Oltchim va fi privatizat

Epoch Times România
28.03.2013

Deputatul PNL de Vâlcea Traian Dobrinescu a declarat joi că în două luni combinatul Oltchim va fi privatizat, el susţinând că are informaţii cu privire la investitori strategici interesaţi de ativele combinatului.

“Am avut mai multe discuţii cu domnul Vosganian şi domnul Chiţoiu şi pot spune că la începutul lunii iunie Oltchim va fi privatizat. El a rămas în continuare interesant pentru mai multe concerne străine şi aş putea spune că o companie din Turcia şi Tisse sunt principalii investitori care vor să preia activele de la Râmnicu Valcea”, a explicat deputatul.

Mai mult, Dobrinescu a spus că grupul parlamentar PNL va discuta despre reluarea procesului de conversie în acţiuni a creanţelor de la Oltchim, dat fiind că acum există şi precedentul CFR Marfa şi Aversa, care au trecut prin o astfel de procedură.

“Am la mine documentul cu semnăturile din cabinetul Ungureanu necesare procesului de conversie în acţiuni a creanţei AVAS, singurul memorandum aprobat de Bruxelles. Nu ştim de ce nu s-a făcut, dar ştim că o singură semnătură lipseşte de pe acest document, cea a Ministrului de Justiţie din acea perioadă”, a spus Mihai Diculoiu, Liderul de sindicat de la Oltchim.

Peste 1.000 de salariaţi ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strâns, joi dimineaţă, într-un miting de amploare în curtea instituţiei, protestând faţă de restanţele salariale din luna decembrie şi lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea.

Salariaţii au ocupat din nou, pentru puţină vreme, DN 64 Râmnicu Vâlcea-Slatina. Protestatarii sunt atât angajaţi ai combinatului de la Vâlcea, cât şi ai combinatului Petrochimie de la Piteşti.

Deşi li s-au promis achitarea restanţelor salariale, sindicaliştii au spus că nu vor renunţa la proteste până ce nu vor afla paşii concreţi pe care Oltchim îi va face în continuare pentru repornirea la 65% capacitate de producţie.

Sursa: http:()www.business24.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor