Trofeul Anonimul merge în Mongolia. "Remote Control" - marele câştigător

Gala decernării premiilor Anonimul, 18 iunie 2014.
Gala decernării premiilor Anonimul, 18 iunie 2014. (Facebook)

Trofeul celei de a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul a fost câştigat de filmul "Remote Control" de Byamba Sakhya, coproducţie Mongolia-Germania.

"Remote Control" aduce pe marile ecrane povestea unui băiat de la ţară, Tsog, care se mută în capitala Mongoliei, Ulan Bator, pentru a scăpa de certurile din familia sa. Inspirat de eroul său, un călugăr care a învăţat să zboare, Tsog se hotărăşte să locuiască pe acoperişul unui bloc şi îşi petrece zilele imaginându-şi vieţile celor care trăiesc sub ochii lui.

Potrivit Agerpres, regizorul Byamba Sakhya a declarat, la primirea trofeului, că acesta este primul premiu al publicului din cariera sa.

Festivalul Anonimul s-a desfăşurat, în această vară, în Bucureşti, după ce ediţiile anterioare au avut loc în Deltă, la Sfântu Gheorghe. Premiile festivalului au fost acordate în urma voturilor publicului.

Câştigător al categoriei "Cel mai bun scurtmetraj ficţiune" a fost votat filmul "Excursie" în regia lui Adrian Sitaru, cel mai bun scurtmetraj de animaţie — "Wedding Cake", în regia lui Viola Baier, în timp ce Premiul "Ovidiu Bose Paştină" a revenit producţiei "Omul" de Brigitte Drodtloff. Un premiu special a fost acordat lungmetrajului "The Monk" de The Maw Naing (coproducţie Birmania-Cehia).

Gala Festivalului Anonimul a avut loc la Arena Verde Stop din Capitală, fiind precedată de un concert al trupei Urma.

În acest an, proiecţiile de film au avut loc la Arena Verde Stop şi la Cinema Studio, dar şi pe malul Dâmboviţei. De anul viitor, festivalul se întoarce în Delta Dunării, acolo unde se desfăşoară în mod tradiţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură