Trump dă semnalul unui război împotriva agenţiilor „foarte necinstite” de informaţii

Donald Trump
Donald Trump (Alex Wong/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că se află în cursul desfăşurării unui război împotriva agenţiilor precum FBI-ul, menţionând comportamentul „foarte necinstit” pe care îl manifestă acestea în timpul investigaţiilor.

„Sunt chiar mândru deoarece am înfrânt dinastia Clinton, am înfrânt dinastia Bush. Acum bănuiesc, să sperăm, că sunt pe cale de a înfrânge [agenţiile de] informaţii foarte necinstite din cauză că ceea ce au făcut a fost incredibil”, a susţinut Trump.

Trump a criticat raportul Inspectorului General al Departamentului de Justiţie, care preciza că fostul director FBI James Comey şi agenţii săi nu au fost părtinitori în privinţa modului în care au gestionat investigaţiile asupra fostului candidat prezidenţial democrat şi fost secretar de stat Hillary Clinton.

„Rezultatul final a fost greşit, a fost părtinitor în totalitate”, a declarat Trump, arătând către mesajele text ale agentului FBI Peter Strzok în legătură cu Trump şi arătând înspre acţiunile lui Comey.

Preşedintele a făcut remarcile în timpul unui interviu acordat vineri pentru “Fox and Friends” în faţa Casei Albe.

El l-a atacat în repetate rânduri pe Comey, numindu-l „liderul acestui bârlog de hoţi” existent în cadrul FBI.

Trump a adăugat că raportul Inspectorului General a fost „destul de bun”, însă „a dat-o în bară chiar la final” prin faptul că a precizat că investigaţiile nu au fost marcate de atitudini părtinitoare.

„Raportul, raportul Inspectorului General a fost un spectacol horror. Am considerat că acea frază din încheiere era ridicolă”, a susţinut Trump.

Liderul de la Casa Albă a discutat şi despre mesajele text ale lui Strzok în care acesta susţinea că dorea „să îl oprească” pe preşedinte.

„Ei au declarat că mă vor opri. Între timp, economia a ajuns la un nivel ridicat record în această dimineaţă. Niciodată nu a fost mai bine”, a mai susţinut Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe