Un judecător din doasrul ICA se pensionează. O nouă amânare în dosarul lui Voiculescu

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
18.06.2014
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, miercuri, pensionarea judecătorului Florica Duţă de la Curtea de Apel Bucureşti, care se ocupă şi de dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat fondatorul PC, Dan Voiculescu.

Pensionarea judecătorului Florica Duţă va duce la o nouă amânare a judecării dosarului ICA, care are termenul de 1 iulie, deoarece un alt magistrat trebuie să facă parte din completul de judecată.

Completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ICA era format din Florica Duţă şi Stan Mustaţă. Mustaţă a fost arestat pentru corupţie şi înlocuit de judecătoarea Luminiţa Cristiu-Ninu, care la rândul ei a fost înlocuită de judecătoarea Carmen Constanţa Balaci.

Toate schimbările judecătorilor au dus la numeroase amânări în judecarea cazului lui Voiculescu.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC "Bioprod" SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Dan Voiculescu a declarat recent, la Curtea de Apel Bucureşti, că ar prefera să fie anulată privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, pentru care este judecat şi să îşi recupereze toţi banii pe care i-a investit în institut. Voiculescu a mai spus că nu îi este frică de faptul că ar putea fi condamnat.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor