Un nou protest la Chişinău. CMAN: Tandemul geopolitic Plahotniuc-Dodon trebuie oprit

Pe 17 septembrie, moldovenii sunt aşteptaţi din nou în faţa Parlamentului Republicii Moldova pentru a spune guvernării că nu mai acceptă să fie furaţi şi călcaţi în picioare, cerând în acelaşi timp abrogarea legii votului mixt.
Protest în faţa Parlamentului de la Chişinău împotriva sistemului mixt de vot
Protest în faţa Parlamentului de la Chişinău împotriva sistemului mixt de vot (facebook.com)

Consiliul Marii Adunări Naţionale (CMAN) aşteaptă moldovenii, duminică 17 septembrie, la ora 12:00, la un protest masiv în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, împotriva modificării sistemului electoral cu trecere la sistemul mixt de vot, apărându-şi astfel democraţia, libertatea şi statul de drept. În context, CMAN a specificat că Moldova se află pe marginea prăpastiei, iar credibilitatea guvernării în faţa cetăţenilor, dar şi în faţa partenerilor străini este egală cu zero, în special după schimbarea ilegală a legii electorale.

Organizatorii acţiunii de protest au enumerat câteva dintre urmările grave care ar putea să se manifeste în cazul în care nu se va renunţa la schimbarea ilegală a legii electorale. „Este în pericol sistemul liberalizat de vize, iar finanţarea externă e sub semnul întrebării, ceea ce înseamnă reducerea locurilor de muncă, pensii şi salarii mizere, pustiirea ţării. Sărăcia, corupţia, genocidul social se vor accentua dramatic. Uniţi, să punem capăt dezmăţului. Tandemul geopolitic Plahotniuc-Dodon trebuie oprit”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de către organizatorii evenimentului.

Organizatorii au mai precizat că în Moldova circa trei milioane de oameni lucrează din greu pentru ca vreo trei sute de politicieni să o ducă foarte bine, lucru care se întâmplă de un sfert de secol, iar pentru a rămâne în continuare la cârma statului R. Moldova, guvernarea a pus la cale un următor furt. „Au schimbat ”legea” privind sistemul de vot ca să ne fure votul. Ultima noastră putere asupra lor - votul nostru - va fi mai uşor de furat”, au punctat organizatorii mitingului.

Noi vrem să scăpăm de ei paşnic şi democratic. Ei nu vor să plece. Va trebui să îi facem să plece altfel. Dar pentru început, ne consolidăm. Veniţi la Parlament. Este datoria noastră, a fiecăruia. Nu sunt cuvinte mari, este realitatea. Nu o faci ”pentru ţară şi neam” şi chestii din astea. O faci pentru tine. Şi pentru că nu accepţi să fii călcat în picioare. Şi pentru că nu accepţi ca o mână de bandiţi ce ne fură şi ne calcă în picioare voinţa, să ne reprezinte în lume dându-se mari suverani şi independenţi”, se mai arată în îndemnul CMAN pentru cetăţeni.

Menţionăm că manifestaţia de protest din faţa Parlamentului va fi urmată de un marş, în cadrul căruia va fi depusă Rezoluţia adoptată în cadrul mitingului la reprezentanţa UE în Republica Moldova. De asemenea, va fi pichetată instituţia publică Teleradio-Moldova, care, întreţinută din banii contribuabililor, slujeşte „criminalii de la guvernare, îngrădind accesul opoziţiei la dezbaterile televizate”, au punctat recent, prin intermediul unei declaraţii, membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe