Un om supravieţuieşte în mare transformându-şi blugii în colac de salvare

Momentul în care  Arne Murke a fost salvat
Momentul în care  Arne Murke a fost salvat (Lowe Corporation Rescue Helicopter Service)

Un german în vârstă de 30 de ani a avut ideea să-şi umple blugii cu aer legând capetele pantalonilor, transformându-i într-un colac de salvare. Astfel a supravieţuit Arne Murke aproape patru ore pe mare, după ce a fost aruncat de pe iaht în Golfului Tolaga, Noua Zeelandă.

Miercuri 6 martie, Arne Murke se afla împreună cu fratele său la bordul unui iaht pe care îl duceau din Auckland, Noua Zeelandă, în Brazilia, în momentul în care s-au trezit în mijlocul unei furtuni pe mare, la 32 de km de ţărm, în Golful Tolaga.

Catargul principal al iahtului de 6 metri s-a deteriorat brusc din cauza furtunii şi l-a lovit pe Murke aruncându-l peste bord, când purta doar un tricou şi blugii.

"Fratele meu a încercat să mă salveze imediat, dar valurile erau de aproximativ trei metri", a declarat el pentru New Zealand Herald. "El a aruncat un colac de salvare cu o frânghie peste bord, dar nu am putut ajunge la el, deoarece eram prea departe".

Omul a fost aruncat peste bord de o puternică rafală de vânt, după care a fost purtat de curenţi şi valuri.

"Mă aflam sub apă şi m-am gândit că trebuie să supravieţuiesc pentru fiica mea şi într-un anumit mod am reuşit să-mi folosesc blugii şi să plutesc din nou. A fost un moment în care am crezut cu adevărat că pot muri - a spus el pentru aceeaşi mass media – iar fără acei blugi nu aş fi aici astăzi".

Arne Murke
Arne Murke (screenshot tramite foto Facebook)

Un elicopter al Lowe Corporation Rescue Helicopter Service l-a localizat şi a reuşit să-l salveze datorită alarmei lansate de fratele său.