Un selfie mortal

Cabo da Roca, Portugalia.
Cabo da Roca, Portugalia. (youtube.com)

În ultima vreme, pasiunea pentru “selfie” (fotografie digitală pe care ţi-o faci singur) s-a transformat deja într-o manie. Oamenii îşi fac selfie oriunde şi oricând: scufundaţi sub ape, în aer în timpul săriturii cu paraşuta, pe vârfuri de munte sau margini de prăpastie, iar uneori chiar în autobuzul care îi poartă spre locul de muncă. Dar iată însă că acest „morb” face primele victime.

Aflată în vacanţă în Portugalia, o familie poloneză a vizitat Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al continentului european, Coasta estică a Oceanului Atlantic. Localitatea se află la 140 de metri deasupra nivelului mării, pe coasta portugheză, în zona Lisabonei.

Cei patru, părinţii şi cei doi copii ai lor în vârstă de 5 şi respectiv 6 ani, au vrut să imortalizeze momentul, şi să poarte acasă cu ei imaginea superbă a oceanului Atlantic într-un selfie. Astfel că s-au urcat pe marginea unei stânci cu gândul de a cuprinde cât mai bine panorama. Ideea s-a dovedit a nu fi deloc bună. Cei doi adulţi se pare că au alunecat şi s-au prăbuşit în apele oceanului, de la altitudinea de peste 80 de metri, ceea ce le-a fost fatal. Şi totul s-a petrecut sub privirile celor doi copii.

Tragedia a avut loc sâmbătă, iar poliţia portugheză face cercetări pentru a înţelege dinamica accidentului. Datorită condiţiilor meteo nefavorabile, corpurile celor doi nu au putut încă să fie recuperate, chiar dacă echipa de salvare era dotată şi cu un elicopter.

Cei doi copii au fost încredinţaţi Ambasadei Poloneze din Portugalia, unde sunt asistaţi de psihologi, mai informează Corriere della Sera.

Cabo da Roca este un punct turistic foarte frecventat de către turişti, pentru peisajele extraordinar de frumoase ce încântă ochii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe