Un vapor cu 476 persoane la bord s-a scufundat în Coreea de Sud

Un vapor s-a răsturnat pe apele de coastă sud-coreene.
Un vapor s-a răsturnat pe apele de coastă sud-coreene. (youtube.)

Un feribot cu 476 persoane l-a bord s-a răsturnat, miercuri, pe coasta Coreei de Sud, incidentul soldându-se până în acest moment cu două decese şi sute de persoane dispărute.

În cadrul operaţiunilor de salvare au fost implicate cel puţin 30 de nave, cât şi numeroase elicoptere. Corpurile celor două victime, unul dintre acestea un membru al echipajului, au fost recuperate.

Iniţial, presa coreeană a relatat că au fost salvate 368 de persoane, însă mai târziu s-a estimat că numărul persoanelor salvate se ridică la numai 180. Asta înseamnă că alte câteva sute de persoane sunt încă dispărute.

Tragicul incident s-a petrecut în jurul orei locale 9. Vaporul se deplasa către insula turistică Jeju din sud vestul peninsulei coreene şi transporta un număr mare de şcolari aflaţi într-o excursie.

Vaporul utilizat în scopuri turistice, Sewol, s-a răsturnat din motive încă nedeterminate în apele din zona coastei sud-vestice a Coreei de sud.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe