Ungaria desfăşoară exerciţii militare în mijlocul crizei refugiaţilor

Refugiaţi în Ungaria
Refugiaţi în Ungaria (ROBERT ATANASOVSKI/AFP/Getty Images)

Conform şefului Statului Major al Ungariei, generalul Tibor Benko, citat într-un articol publicat de Deutsche Welle, armata ungară a lansat miercuri un exerciţiu militar numit “Decisive Action” pentru a pregăti soldaţii pentru o posibilă desfăşurare la graniţa sudică a ţării cu Serbia.

Exerciţiul are loc în contextul în care un număr record de imigranţi şi refugiaţi au pătruns în Ungaria cu scopul de a ajunge în UE şi de a obţine azil. Mulţi dintre ei fug din ţări afectate de război din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia şi doresc să ajungă în Germania sau în alte ţări nordice mai dezvoltate.

“Este sarcina noastră să ne asigurăm că Ungaria este apărată”, a declarat generalul postului naţional de televiziune M1.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că legislaţia pentru acţiunile armatei nu va putea fi adoptată înainte de sfârşitul acestei luni, dar că ar trebui să fie luate măsuri pentru mărirea ritmului de construire a gardului de graniţă.

De asemenea, răspunsul Ungariei la criza refugiaţilor a fost intens criticat de grupurile pentru drepturile omului, inclusiv Human Rights Watch şi Amnesty Internaţional.

Conform poliţiei ungare, peste 2.000 de oameni au fost interceptaţi miercuri pe cuprinsul ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe