UPDATE - Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, acuzată de complicitate la şantaj

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)
Epoch Times România
11.07.2013

UPDATE - Preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu a fost pusă sub acuzare de procurorii anticorupţie pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de şantaj. Procurorii au extins cercetările în dosarul în care Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, este acuzat de şantaj.

"Este o luptă politică a regimului Băsescu împotriva tatălui meu, care a fost un opozant constant al exceselor acestui regim. Îi asigur pe toţi telespectatorii şi pe cei care cred în grupul Intact că nu există nici un cap real de acuzare împotriva mea sau a membrilor familiei noastre. Cred că este o anchetă dirijată", afirmă Camelia Voiculescu într-o declaraţie de presă.

***

Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, s-a prezentat joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată în dosarul în care este inculpat Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj. Tot joi, s-a prezentat la DNA şi Sorin Alexandrescu.

Conform datelor procurorilor, şeful Antenelor l-a şantajat pe administratorului RCS/RDS să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, spunându-i că în mod contrar, va fi făcută o anchetă jurnalistică, prin care se va demonstra că a dat mită 3,5 milioane euro pentru a obţine drepturile de transmise a unor televiziuni.

Potrivit DNA, "în intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta, de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane de euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat".

Procurorii DNA au susţinut că Sorin Alexandrescu l-a contactat telefonic pe administratorul de la RCS, Ioan Bendei, şi a organizat o întrevedere urgentă cu acesta la un hotel, care a avut loc pe 16 aprilie 2013. În acest context Sorin Alexandrescu i-a adus la cunoştinţă administratorului că deţine un contract încheiat între RCS/RDS şi Bodu SRL în anul 2009, contract semnat de Ioan Bendei, valoarea acestuia fiind de 3,5 milioane de euro.

Investigatori susţin că, în opinia lui Sorin Alexandrescu, contractul reprezenta de fapt o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a 3,5 milioane de euro de catre Dumitru Dragomir, bani care l-au determinat pe acesta din urmă sa facă demersuri în a susţine RCS/RDS în câştigarea licitaţiei organizate de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), referitoare la transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în Liga I.

"Expunându-i această situaţie, inculpatul i-a comunicat părţii vătămate că, pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa sa, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea unui contract în numele societăţii pe care o reprezintă cu Antena TV Group SA, având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând trustului menţionat anterior pe o perioadă de 5 ani, la preţul de 0,6 euro/abonat/lunar. Totodată, încheierea unui asemenea contract ar determina stingerea tuturor litigiilor existente între SC RCS/RDS şi Antena TV Group SA", a precizat DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor