UPDATE: Vasile Blaga şi Ion Oltean audiaţi la DNA ca martor într-unul din dosarele Elenei Udrea

Scandalul banilor negri pompaţi în campanii electorale, izbucnit odată cu intrarea Elenei Udrea în colimatorul DNA, îl prinde din urmă pe Blaga.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)
Loredana Diacu
03.11.2015

UPDATE: Ion Oltean, fost secretar general al PDL în anul 2012, a fost şi el audiat, marţi, de DNA, ca martor în cel de al treilea dosar al Elenei Udrea, dosar în care politiciana este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

"Nu am niciun fel de explicaţie (pentru care sunt chemat - n.r.). Sunt chemat ca martor, mă prezint. Vă asigur de toată disponibilitatea mea de a colabora cu procurorul de caz", a declarat Oltean, citat de B1 TV, ajuns la sediul instituţiei.

Întrebat despre sponsorizarea campaniilor PDL din 2012, politicianul a răspuns: "nu am informaţii despre asta. Doar cei care au afirmat pot să vă spună".

***

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, este audiat marţi la DNA în calitate de martor într-unul din dosarele în care este cercetată Elena Udrea. Potrivit Hotnews, este vorba despre dosarul în care procurorii au cerut aviz pentru urmărirea, reţinerea şi arestarea deputatei.

"Am fost citat în calitate de martor în dosarul în care s-au cerut în Parlament avize pentru doamna Udrea dar nu stiu nimic" despre asta, a declarat Blaga, înainte de a intra în sediul DNA.

Întrebat despre afirmaţiile fostei sale colege de partid, care a susţinut că Blaga ştia că banii de campanie electorală provin din mită, Vasile Blaga, care a coordonat respectiva campanie, a răspuns: "Ferească Dumnezeu, nu stiu de aşa ceva".

Copreşedintele PNL a mai adăugat că nu ştie ca Ana Maria Topoliceanu "să fi adus vreodată bani la PDL".

Reamintim că, potrivit B1 TV, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, le-ar fi declarat procurorilor că Udrea a primit 3,5 milioane de euro şpagă de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, banii fiind folosiţi pentru campania PDL din 2012. Sacoşele au fost duse cu genţile la sediul partidului şi lăsaţi într-un birou în care se afla Blaga şi, ulterior, a venit şi Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor