US Open. Naomi Osaka, în premieră într-o semifinală de Grand Şlam (video)

Sportiva niponă nu a întâmpinat deloc rezistenţă în completarea careului de aşi a Open-ului Statelor Unite, o calificare obţinută în doar 57 de minute în faţa Lesiei Ţurenko (Ucraina), scor final 6-1, 6-1.
Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka.
Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka. (Getty Images)

Naomi Osaka (20 ani, 19 WTA) a surprins din nou cu o calificare uriaşă în semifinalele US Open - prima jucătoare niponă care a reuşit o astfel de performanţă, alăturându-se graţie rezultatului obţinut în faţa ucrainiencei Leşia Ţurenko (29 ani, 36 WTA) - scor 6-1, 6-1, celorlalte trei semifinaliste: americanca Serena Williams (36 ani, 26 WTA), letona Anastasija Sevastova (28 ani, 18 WTA) şi Madison Keys (23 ani, 14 WTA) - cea din urmă fiind următoarea oponentă a capului de serie numărul 20 în lupta pentru marea finală.

Jucătoarea japoneză - campioană anul acesta la Indian Wells (primul titlu WTA al carierei), a dispus de Ţurenko în nici o oră de joc (57 min.).
Naomi a contabilizat în acest meci 5 aşi, o dublă greşeală, 12 winners şi 11 erori neprovocate, câştigând 91% din mingile jucate cu primul serviciu, 67% cu al doilea.

Oponenta sa, şi ea pentru pentru prima oară sfertfinalistă la un turneu de Mare Şlem, a adunat 3 aşi, 4 duble greşeli, 10 mingi direct câştigătoare şi 31 de erori neforţate.

În penultimul act, Osaka o va înfrunta pe Madison Keys - care a dispus de spaniola Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 30 cu scorul de 6-4, 6-3.

Semifinalele feminine la US Open 2018 vor avea loc pe Arthur Ashe Stadium, vineri dimineaţă, ora 2:00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport