USR acuză că PSD vrea să controleze ANCOM încă şase ani prin "politrucul" Zgonea

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.05.2023

USR îi acuză pe social-democraţi că vor să dea ANCOM-ul, instituţie care controlează piaţa naţională a comunicaţiilor, pe mâna lui Valeriu Zgonea, personaj dispărut din prim planul vieţii publice după ce a intrat în coliziune cu Liviu Dragnea. Reprezentanţii partidului mai acuză că "în goana lor ca să-şi împartă România ca pe o pradă, PSD şi PNL nici măcar nu respectă procedura prevăzută de lege pentru numirea preşedintelui ANCOM".

Redăm comunicatul USR:

"După ce a controlat sectorul comunicaţiilor în ultimii ani prin Sorin Grindeanu şi, apoi, printr-un apropiat al lui Victor Ponta, PSD vrea să dea ANCOM, pentru următorii şase ani, pe mâna lui Valeriu Zgonea, deputat PSD timp de patru mandate, achitat anul trecut într-un dosar de trafic de influenţă, după ce mai multe probe obţinute de DNA cu SRI pe mandat de siguranţă naţională au fost excluse ca urmare a deciziilor CCR.

ANCOM, instituţia care reglementează sectorul comunicaţiilor în România şi care ar trebui să vegheze asupra unei pieţe de zeci de miliarde de lei, rămâne sub controlul PSD pentru încă şase ani, după ce PSD şi PNL s-au înţeles cum să-şi împartă conducerile ANRE şi ANCOM. La ANRE a fost instalat 'omul lui Virgil Popescu', la ANCOM urmează Valeriu Zgonea, un pesedist cu ştate vechi.

În goana lor ca să-şi împartă România ca pe o pradă, PSD şi PNL nici măcar nu respectă procedura prevăzută de lege pentru numirea preşedintelui ANCOM. Comisiile reunite de IT&C, care ar trebui să audieze candidaţii, au fost convocate cu încălcarea Regulamentului Parlamentului: convocarea s-a făcut duminică seara pentru luni, ora 15.00.

În plus, dosarele candidaţilor au ajuns la membrii comisiilor parlamentare cu doar câteva ore înainte de şedinţă şi a fost ignorată solicitarea deputatului USR Radu Miruţă ca persoanele propuse să vină în comisii pentru audieri.

'În loc să se vindece de ciumă, PSD se îmbolnăveşte mai rău: refuză să îi fie audiat candidatul pentru preşedinţia ANCOM, sperând ca, astfel, incompetenţa să fie ţinută sub preş. ANCOM, o autoritate cu rang de minister şi cu responsabilităţi critice în zona de comunicaţii şi digitalizare, este dată pe mâna unui politruc care nu are absolut nicio legătură cu domeniul pe care va trebui sa îl reglementeze', declară deputatul USR Radu Miruţă.

USR solicită PSD-PNL să înceteze bătaia de joc la adresa românilor şi să nu mai dea instituţii cheie pe mâna unor personaje incompetente şi controversate, a căror calitate unică este fidelitatea faţă de şeful de partid."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor