Va fi susţinut Geoană de PSD-PNL în cursa pentru Cotroceni? Dîncu: Nu pot evalua dacă are vreo şansă în faţa orgoliului lor

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu (Facebook / vasilesebastiandincu)
Andrei Popescu
04.03.2024

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la Digi 24, că nu poate evalua dacă secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, are vreo şansă “în faţa orgoliului” PSD şi PNL în ceea priveşte susţinerea sa de către cele două partide în cursa pentru Cotroceni.

“În momentul acesta nu a avut loc o discuţie între candidatul Mircea Geoană şi conducerea PSD, nici cu cea de PNL, cred. Poate fi doar o variantă teoretică. Nu pot evalua dacă are vreo şansă sau nu în faţa orgoliului celor două partide mari din România. Nu există o negociere între cele două părţi. PSD are proiectul politic cu Marcel Ciolacu chiar dacă nu s-a anunţat, chiar dacă el spune că nu s-a stabilit că e candidat, e cel care e pe acest rol, de posibil candidat la prezidenţiale. Nu am discutat despre posibilitatea de a aduce un independent până acum ca şi candidat din partea noastră. La modul abstract, nu e nicio posibilitate dispărută din acest punct de vedere”, a precizat Dîncu, citat de Ziare.com.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă o opţiune comună, Dîncu a afirmat că în acest moment s-a ajuns la o înţelegere doar în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, dar că rezultatul alegerilor comasate poate schimba această situaţie.

“Fiecare partid îşi doreşte candidatul său. După europarlamentare vom stabili candidatul la alegerile prezidenţiale şi sperăm să fie un candidat comun. Eu sper să fie candidat preşedintele PSD. Dar această alianţă va câştiga identitate după aceste alegeri, cu siguranţă va fi o decizie comună pe care o vom lua. În principiu, cred că fiecare dintre partidele noastre îşi doreşte să fie reprezentată de un candidat propriu”, a continuat el.

Reamintim, în acest context, că, la începutul săptămânii trecute, Geoană a declarat la Antena 3 CNN că, în cazul în care va candida pentru fotoliul de la Cotroceni, o va face ca independent, deoarece este “nedependent” de formaţiunile politice.

“Eu, când spun că, dacă voi candida, voi candida independent, eu nu spun că... eu sunt mai degrabă nedependent de partide. Nu înseamnă că nu voi lucra cu ele. Voi avea nevoie de majorităţi, de prim-miniştri, de miniştri buni. Nu este niciun fel de supărare acolo şi le respect munca”, a precizat Geoană.

Sondajele de opinie din ultima perioadă arată că Geoană se bucură de un nivel ridicat de încredere în rândul românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor