Veşti rele pentru artizanul Ordonanţei 13. Şeful CNATDCU nu recunoaşte semnătura de pe actul care îl salvează pe Iordache de plagiat

Ioan Aurel Pop
Ioan Aurel Pop (Facebook)

Preşedintele Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Ioan-Aurel Pop, a declarat pentru Newsweek că nu recunoaşte semnătura de pe documentul prin care instituţia pe care o conduce i-a dat verdict de neplagiat fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache.

La sfârşitul lui decembrie 2019, CNATDCU a decis că Florin Iordache nu a plagiat şi documentul care validează decizia poartă, conform legii, numele preşedintelui CNATDCU, Ioan-Aurel Pop. Alăturat numelui lui Ioan-Aurel Pop există şi o semnătură scrisă de mână cu un pix.

Mai mult, după ce a publicat un articol pe această temă, Newsweek România a primit, în aceeaşi zi, un scurt mesaj de la preşedintele CNATDCU care a subliniat că semnătura de pe document nu îi aparţine şi că nici măcar nu a văzut vreodată actul.

“Nu am avut cunoştinţă despre acel document. Eu nu recunosc acea semnătură. Personal, cred că este vorba despre un plagiat. Nu-mi amintesc să se fi discutat o asemenea decizie în prezenţa mea (de plagiat n.red.)”, a afirmat Ioan-Aurel Pop pentru Newsweek.

Reamintim că teza de doctorat a lui Florin Iordache se intitulează “Impactul Corporaţiilor transnaţionale asupra proceselor de integrare economică a României în UE” şi a fost susţinută la Universitatea Liberă Internaţională Moldova din Chişinău în 2007, Florin Iordache fiind la acea vreme deputat PSD de Bucureşti.

La sesizarea făcută în 2018 de jurnaliştii de la Newsweek România privind un posibil plagiat, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării a decis că aceasta respectă toate cerinţele, iar drept consecinţă CNTDCU a verificat teza.

Jurnaliştii afirmau la acea vreme că Iordache ar fi plagiat, printre altele, dintr-un interviu acordat de Mihai Răzvan Ungureanu în perioada când acesta era ministru de Externe şi că ar fi copiat paragrafe din comunicate de presă ale ONU, ale companiei Dacia sau din articole de presă, fără să precizeze sursa.

Articol integral poate fi accesat aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne