Viceministrul de Externe Valeriu Chiveri a efectuat o vizită la Cartierul general NATO

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut o întrevedere cu Secretarul general-adjunct al NATO, Alexander Vershbow
Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut o întrevedere cu Secretarul general-adjunct al NATO, Alexander Vershbow (mfa.gov.md)
Ana Chitoroagă
18.03.2014

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut luni o întrevedere cu Secretarul general-adjunct al NATO, Alexander Vershbow, în timpul vizitei întreprinse la Bruxelles, cu ocazia reuniunii Comitetului reprezentanţilor permanenţi adjuncţi NATO în formatul 28 RM.

În cadrul întrevederii au fost discutate diverse aspecte ale cooperării R. Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică, în special asistenţa pe care o poate acorda Alianţa în reformarea sectorului de Apărare şi Securitate al R. Moldova.

Totodată, a fost salutată contribuţia R. Moldova la operaţiunea derulată de NATO cu mandat ONU în Kosovo. Participând în această operaţiune, militarii moldoveni care au ajuns în KFOR pe 8 martie îşi vor spori abilităţile profesionale şi capacităţile de interoperabilitate în materie de menţinere a păcii. Interlocutorii au mai abordat unele aspecte referitor la situaţia geopolitică din regiune şi eforturile de integrare europeană ale autorităţilor de la Chişinău.

În aceeaşi ordine de idei, părţile au menţionat interesul pentru continuarea principalelor proiecte de cooperare, inclusiv pe linia Programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate, precum şi necesitatea finalizării cu succes a Proiectului privind evacuarea şi distrugerea pesticidelor cu termen expirat de pe teritoriul R. Moldova.

De asemenea, viceministrul Valeriu Chiveri a avut o întrevedere cu ambasadorul Thrasyvoulos Stamatopoulos, asistent al Secretarului general NATO, şef al Departamentului Afaceri politice şi Politică de securitate, cu care a discutat despre evoluţia relaţiilor R. Moldova cu Alianţa, amplificarea dialogului politic între cele două părţi şi importanţa elaborării unui nou Plan Individual de Acţiuni al Parteneriatului R. Moldova – NATO, cu sarcini concrete.

Întâlnirea viceministrului moldovean cu adjuncţii Reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice în formatul 28 RM a avut drept obiectiv discutarea relaţiilor RM – NATO, procesul de reglementare a diferendului transnistrean şi situaţia din regiune, precum şi situaţia internă din ţara noastră, notează Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor